Cum a fost la Târgul de Crăciun din Sibiu

Nu-mi place frigul, dar îndrăgesc iarna pentru bucuria primei zăpezi, pentru străzile împodobite, pentru atmosfera târgurilor de Crăciun și pentru colinde, pe care, recunosc că uneori le ascult și vara. 🙂 Și cum weekendul trecut am avut iar o stare de nestare, am dat o fugă la Sibiu ca să vedem cu ochii noștri Târgul de Crăciun și să simțim gustul sărbătorilor de iarnă în orașul meu de suflet.

Am petrecut câteva ore magice în Piața Mare, care după lăsarea serii s-a transformat într-un loc de basm, cu personaje din țara lui Moș Crăciun, cu luminițe sclipitoare și proiecții colorate pe clădirile din jur.

proiectie colorata in sibiu
piata mare din sibiu

Căsuțele vânzătorilor ne-au atras imediat cu mirosul de vanilie al dulciurilor hand made, cărora nu le-am putut rezista și cu frumusețea ornamentelor de Crăciun. În forme de brăduleți, fulgi, îngerași colorați sau globuri inedite, acestea ne-au convins să cheltuim câte ceva pentru noi și cei dragi.

ornamente de craciun in sibiu
ornamente de craciun in sibiu
ornamente de craciun in sibiu

Lume multă, dar cum să nu fie când bradul era așa de frumos împodobit și colindele se auzeau în armonii calde, care parcă mai înmuiau gerul de afară. Și ca un făcut, pentru că numai zăpada lipsea, cerul s-a pus pe nins, ca să ne bucure deplin.

carusel la targul de craciun sibiu

Fascinația caruselului, care nu mi-a trecut nici la 30 de ani m-a făcut să mă opresc ca să-l privesc, înghesuit din toate părțile de mulțimea de copii și pentru câteva momente mi-am lăsat privirea să se piardă în rotirea lui continuă, în care vedeam ca prin vis căluții și elefanții zburători…momente de neuitat ale copilăriei.

carusel noaptea in sibiu

Am urcat în Turnul Sfatului de unde am aruncat o privire de la înălțime asupra pieței, apoi cu greu ne-am desprins și ne-am îndreptat spre Podul Minciunilor. Lume multă și acolo, luminițe, atmosferă de sărbătoare și miros îmbietor de kurtos.

Am cumpărat unul cu nucă și n-am mai așteptat până acasă, l-am mâncat în stradă, înainte să se răcească. Ne-am întors apoi în mijlocul Târgului și ne-am pierdut prin mulțime ca să mai prelungim experiența. O seară feerică, într-un oraș de vis.

piata mare din sibiu de craciun vazuta de sus
sibiu de craciun

Și pentru că decembrie e luna sărbătorilor, vă doresc tuturor să petreceți un timp frumos cu cei dragi, să vă bucurați unii de alții și atât cât vă stă în putere, nu lăsați nimic să vă oprească din a fi fericiți! Crăciun liniștit și un An Nou cu sănătate și multe surprize frumoase!

16 Comments Write a comment

16 Comments

 • SufletNeînțeles 8 decembrie 2016

  Suuper oraș și frumoase imagini!

  • Andreea 8 decembrie 2016

   Daaa…cred că aș putea trăi acolo :)) Mulțumesc!

 • racoltapetru6 8 decembrie 2016

  Se simte aroma până în SEINI! Acolea, lângă Baia Mare. 🙂

  • Andreea 8 decembrie 2016

   Mă bucur că a ajuns până-n Maramureș! Așa are frumosul, o putere mare de iradiere. 😛

 • ecaleopi 10 decembrie 2016

  Crăciun fericit!

  • Andreea 10 decembrie 2016

   Mulțumesc! La fel și ție!

 • Calatorii de Weekend 10 decembrie 2016

  Ce poze frumoase ai facut! Felicitări! 🙂

 • Poteci de dor 11 decembrie 2016

  Deşi locuiesc în Sibiu, pozele tale mi-au făcut poftă să merg iar în Piaţa Mare. Frumoase tare!

  • Andreea 11 decembrie 2016

   Îți mulțumesc şi mă bucur că ți-am redeschis apetitul. Cred că nici eu nu m-aş sătura de ea dacă aş fi în locul tău! Să petreci frumos! 🙂

 • trivo.ro 20 decembrie 2016

  Tare frumos aranjat este Sibiul. Tocmai ce am trecut prin targul din Bucuresti ii lipseste autenticitatea organizarii si atmosfera. Iar proiectiile luminoase pe case aduc la targul de la Sibiu si mai multa frumusete!

  • Andreea 21 decembrie 2016

   Târgul de Crăciun din Sibiu poartă amprenta nemților, e organizat de municipalitate și Ambasada Austriei. Cel din București e un proiect al primăriei, așa că nu le putem compara. Am fost și eu într-o sâmbătă seară și în afară de aglomerația din care de-abia am putut ieși la plecare, nu am vazut nimic special, așa că sunt de acord cu tine și prefer Sibiul! 🙂

 • Aliosa 24 decembrie 2016

  Buna dimineata Andreea ! 🙂
  De SIBIU ma leaga foarte multe si frumoase AMINTIRI ! 🙂
  In SIBIU am locuit, invatat si format ca OM , timp de 3 ( trei) ani ! 🙂
  Craciun fericit Andreea ! 🙂
  Aliosa 🙂

  • Andreea 24 decembrie 2016

   Ma bucur ca va amintiti cu drag de Sibiu! Va doresc un Craciun fericit si un An Nou cu sanatate!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: