Colibita

Lacul Colibița – impresii de pe mal

Am povestit într-unul din articolele anterioare despre Tinovul Mare pe care l-am descoperit în mini-vacanța din Bucovina. Ei bine, tot atunci am făcut un scurt popas lângă Lacul Colibița. Am prins o vreme ploioasă, cu multă ceață, însă tocmai lucrul acesta a făcut ca natura să ne ofere un spectacol deosebit.

Lacul Colibița

…e o minunăție! Munții care-l înconjoară, căsuțele răsfirate ici-colo și mica insulă îndrăzneață, crează un tablou pe care nu te mai saturi să-l privești.

Din păcate, pe malul lacului n-am putut ajunge decât prin incinta Fisherman’s Resort. În rest, zona este închisă aproape în totalitate din cauza construcțiilor în desfășurare.

barca pe lacul Colibita

Însă frumusețea naturii răzbește oricum, iar priveliștea vizibilă de pe pontonul complexului e de-a dreptul impresionantă. Norii joși au contribuit la spectacolul naturii, iar piesa de rezistență a fost mica insulă care apărea și dispărea în ceață ca la un hocus-pocus.

insula de pe Lacul Colibita

Pe locul în care se află acum Lacul Colibița, își ducea traiul în trecut satul Colibița. Însă în 1979 autoritățile au decis strămutarea lui în localitatea Mița, pentru a amenaja în vale un lac de acumulare. Și uite așa s-a format minunatul Lac Colibița – prin construiea unui baraj pe râul Bistrița care să alimenteze totodată cu apă localitățile din jur și să aducă un plus domeniului hidroenergetic.

Cum a fost drumul spre lacul Colibița

La Colibița poți ajunge cu mașina dinspre Bistrița sau Vatra Dornei. Noi am venit dinspre Vatra Dornei și chiar dacă afară ploua, am văzut pe marginea drumului câțiva muncitori. Şoseaua era proaspăt reabilitată, așa că gropile despre care am tot auzit, dispăruseră.

peisaj in drumul spre colibita

Lacul Colibița -cazare la Fisherman’s Resort

Acesta este una dintre cele mai căutate unități de cazare din Colibița, în primul rând pentru poziționare, apoi pentru facilități: cazare, piscină, plajă cu nisip, șezlonguri, umbreluțe de paie și chiar un mic lac artizanal cu nuferi și pești exotici.

Părerile în privința condițiilor de cazare sunt împărțite. Cert este însă că prețul pentru o noapte de cazare începe de la 200 de lei pentru o cameră dublă, iar pentru un bungalow acesta ajunge la 450 de lei/noapte.

priveliste de la terasa resortului Fishermans

Pe terasa de la Fisherman’s te poti opri ca să te răcorești sau încălzești (după sezon) cu ceva de băut, poți ronțăi snackuri sau savura deserturi ”with a view”. Prețurile sunt decente, iar priveliștea face toți banii.

cafea la terasa Fishermans Resort Colibita

Așadar, dacă ajungi în zonă, oprește-te pentru câteva momente pe malul lacului Colibița. Respiră adânc și bucură-te de frumusețea naturii!

Iar dacă vrei să fii la curent și cu alte postări, urmărește blogul meu de călător pe facebook și instagram, sau abonează-te la newsletter ca să primești pe mail următorul articol.

CITEȘTE ȘI:

10 locuri de vizitat în România

O zi în Turda. Vizită la Salină și plimbare prin Cheile Turzii

Cu mocănița pe Valea Vaserului

Popas la Abația Cisterciană din Cârța, Sibiu

5 Comments Write a comment

5 Comments

 • Dan 14 ianuarie 2018

  Anul acesta, însă timid din ce informații am, Regia Apelor Române, a purces la demontat gardurile ilegal amplasate pe malul lacului de către proprietarii de viluțe din zonă. Practic, oricine își făcea o casă acolo, gardul și-l ducea până în buza lacului.
  Să vedem ce se va întâmpla mai departe.
  În altă ordine de idei îți recomand Stânca lui Orban, Tăul Zânelor și Vârful Bistricior, toate cu acces facil de aici

 • Cristina 27 ianuarie 2018

  Întrebare: se poate ajunge doar cu mașina? Că eu nu conduc 😀

  • Andreea 27 ianuarie 2018

   Bună Cristina! Cu mașina e varianta cea mai usoară. Poși încerca și varianta cu tren, autobuz si maxi-taxi care sună cam așa: Iei trenul până în Bistrița, apoi un autobuz până la Bistița Bârgăului, de acolo mergi cam 3 km pe jos sau cu taxiul până la Prundul Bârgăului de unde iei maxi-taxi până la Colibița. Varianta asta e din auzite (trebuie să o verifici) și cam complicată, zic eu. Poate totuși găsești niște prieteni care au mașină și mergi cu ei sau cauți o excursie de grup (dacă te pasionează felul ăsta de a călători). Succes îți doresc și sper să găsești o variantă potrivită pentru tine! 🙂

 • Alexandru Filip 5 august 2020

  Eu nu înțeleg de ce trebuie să fac o consumație pentru a vedea un loc public. Din ce-am mai citit, singurii turiști care pot ajunge la lac sunt cei cazați în vilele de pe mal. Ceilalți…țeapă!

  • Andreea 6 august 2020

   Buna Alexandru! N-am mai fost la Colibita de acu doi ani si chiar imi pare rau sa aud ca situatia a ramas la fel. Noi nu ne-am cazat atunci pe malul lacului, am facut doar o oprire scurta de cateva ore. Cum spuneam si in articol singurul loc pe unde ne-am putut apropia de lac a fost pontonul de la complexul Fisherman’s Resort, dar am facut asta inainte de a ne hotari sa ne oprim si la terasa lor pentru o cafea. Deci in cazul lor nu e musai sa consumi ca sa te poti plimba pe ponton, sau cel putin asa era atunci.

Leave a Reply