varenna

LACUL COMO (II). VARENNA

Am lăsat în urmă Bellagio și în 15 minute am ajuns pe malul celălalt al Lacului Como, în frumoasa Varenna. Călătoria cu feribotul ne-a oferit un nou prilej de a admira natura, de a face fotografii, de a ne lăsa răsfățați de adierea vântului și de a ne simți ca într-un mic paradis.

bellagio vazut de pe lacul como
lacul como

Varenna ne-a întâmpinat cu veselie și multă culoare, cu străduțe pietruite sub formă de scări, asemănătoare cu cele din Bellagio, dar parcă totuși mai ascunse, mai neumblate.

case colorate in varenna

Pe faleză, o tânără îl cânta din vioară pe Haydn. Alături, tolănit, un băițel răsfoia atent o culegere cu ecuații matematice. Pe ponton se jucau cărți, se făceau sărituri în apă și se râdea zgomotos.

Totul emana un aer idilic,  iar noi simțeam o căldură care nu era de la soarele de afară.

Ne-am plimbat alene prin cotloane umbrite apoi ne-am odihnit pe o băncuță ca să mâncăm înghețată cu aromă de trandafir, în timp ce urmăream lebedele care pluteau grațioase printre bărcile ancorate aproape de mal.

faleza
faleza

Varenna nu e aşa de pretențioasă ca Bellagio. Emană simplitate şi naturalețe. Casele colorate sunt fie lipite una de alta, fie despărțite de trotuare înguste, unde pe-nserat stau localnicii la șuete cu vecinii sau intră în vorbă cu turiștii.

Ne-am rătăcit printre străduțe, urcând și coborând, apoi ne-am oprit în piațeta din fața bisericii San Giorgio, locul cel mai înalt al Varennei.

Am privit cum la capătul fiecărei  străduțe se vedea, strălucind sub razele soarelui, lacul Como și ne-am odihnit la umbra copacilor adulmecând aerul dulceag de vară.

culoare
Lacul como-straduta in Varenna
straduta in varenna

Am hoinărit hai-hui ca niște pierde-vară și pentru că timpul trecea, ne-am îndreptat în grabă spre ponton cu urechile ciulite la destinația feribotului care urma să plece, pe care căpitanul o striga din toate puterile. Nu era al nostru, mergea spre Menaggio.

Am mai stat pe marginea lacului așteptând, privind soarele care voia să coboare apoi ne-am îmbarcat spre casă.

terasa pe malul lacului como
apus pe lacul como
soare la lacul como

Preț bilet feribot Bellagio-Varenna, dus-întors – 9,20 euro.

CITEȘTE ȘI:

Lacul Como (I). Bellagio

O zi în Milano

No Comments Write a comment

No Comments

Leave a Reply