descult la mare

Întâlnire de toamnă cu marea

Vântul bătea cu putere duminică dimineața, iar valurile înspumate se repezeau continuu să înghită țărmul.

Ne-am tras glugile pe cap și am pășit pe nisipul umed. Simțeam cum sub tălpile noastre scoicile se sfărâmau ca niște coji de ou.

M-am oprit în fața unei cochilii mari, perfecte, pe care am văzut-o pe jumătate ascunsă în nisip. Una din acelea pe care vara le cumperi de la chioșcul de suveniruri. M-am aplecat să o ridic, dar o alta la fel de frumoasă mi-a atras atenția, apoi încă una și încă una, iar când am privit de-a lungul plajei, am realizat că aceasta era plină de cochilii portocalii de toate mărimile.

Priveam în jur uimiți. Plaja Corbu tocmai devenise locul cu cele mai multe scoici pe metru pătrat, pe care l-am văzut până acum.

scoici pe plaja corbu
scoici pe plaja corbu
scoici pe plaja corbu

Întâlnirea cu marea la început de noiembrie a fost neaşteptată şi surprinzător de frumoasă. Am găsit o altă atmosferă, deloc asemănătoare cu cea din sezonul estival, fără manele şi porumb fiert, fără aglomerație, doar marea imensă şi cerul.

Mi-am scos încălțămintea din picioare ca să simt nisipul rece şi valurile amețitoare, care m-au înfășurat într-o perdea de spumă imediat ce am atins cu tălpile apa.

plaja din corbu

La plaja din Corbu am ajuns foarte ușor. Din Năvodari mai sunt 15 km până la intrarea în sat, de unde un indicator ne-a arătat spre dreapta pe un drum îngust, cu o singură bandă, însă cu refugii dese pe care am intrat de fiecare dată când a venit cineva din sensul opus. După aproximativ 5 km am ajuns în dreptul plajei.

plaja corbu

Plaja Corbu face parte din Rezervația Biosferei Deltei Dunării și în ultimul timp a devenit tot mai căutată de cei care vor să facă plajă într-un loc mai retras și liniștit. În aceeași categorie, a locurilor discrete, se încadrează și plaja din Vadu, aflată nu foarte departe de Corbu, la fel de sălbatică și parcă mai mult adâncită în pustietate.

plaja vadu
scoici pe plaja vadu

Dimineața am împărțit-o între Corbu și Vadu, iar spre prânz ne-am întors în civilizație. Ne-am oprit pe una din plajele din Mamaia, unde soarele ieșea la vedere, vântul era domol, iar marea albastră. Ne-am întins ca muștele pe nisip, am urmărit pescărușii, care ne-au oferit un spectacol pe cinste și am lăsat sunetul valurilor să ne detoxifice auzul.

valuri pe plaja mamaia
pescarusi pe plaja din mamaia

Priveam spre întinsul apei ca niște spectatori tăcuți, prinși în mrejele unor scene simple și fermecătoare pe care marea ni le oferea atât de natural și firesc. Ne-am întors la lucrurile simple ale vieții și am simțit bucurie și liniște, am respirat libertate și ne-am conectat din nou cu natura.

plaja din mamaia
plaja din mamaia

După amiază am fi vrut să ne întoarcem spre București, însă lumina caldă a apusului ne-a mai ținut câteva ore în loc. Am plecat spre casă abia după ce s-a întunecat, cu marea în suflet și cu portbagajul plin de melci portocalii. 🙂

A fost una din ultimele zile calde de noiembrie în care am ieșit din cotidian și ne-am acordat un răgaz sufletesc. Ne-am amintit de noi, de universul infinit și de lucrurile care contează cu adevărat în viață.

Așa că dacă iubiți marea, căutați-o și în extra sezon pentru că vă va surprinde și vă va arăta o altă față, mai sălbatică, mai pură, mai misterioasă.

plaja constanta
faleza constanta
13 Comments Write a comment

13 Comments

 • I Believe in Traveling 17 noiembrie 2016

  Și uite așa, mi-ai făcut dor de mare… 🙂

  • Andreea 17 noiembrie 2016

   Ce mă bucur! 🙂 poate dai o fugă până vine înghețul 🙂

 • Cinema Trace 18 noiembrie 2016

  Wow! Stunning!

  • Andreea 18 noiembrie 2016

   Yes, indeed! Nature surprises us every time! 🙂

   • Cinema Trace 18 noiembrie 2016

    Yes exactly! Thank you for sharing!

    • Andreea 18 noiembrie 2016

     My pleasure 🙂

 • mopana 20 noiembrie 2016

  Daaaaaa 🙂
  E frumos toamna la mareeee.
  Am fost si eu anul trecut. E atat de liniste si se aude superb cum se sparg valurile de tarm 🙂

  • Andreea 20 noiembrie 2016

   Și mie mi-a plăcut tare mult! o să mai repet experiența! 🙂

   • mopana 20 noiembrie 2016

    Sper ca si eu 🙂

 • trivo.ro 25 februarie 2017

  Si noi ne-am facut un obicei sa vizitam Marea inainte sau dupa sezon! Foarte frumoase pozele!

  • Andreea 25 februarie 2017

   Ma bucur si iti multumesc pentru vizita!

 • ad rien 6 martie 2017

  Scris sensibil si cu pofta molipsitoare de duca…

  • Andreea 6 martie 2017

   Mulțumesc pentru apreciere si vizită!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: