vacanta in sudul Spaniei

Ce poți face în Andaluzia în 3 zile?

Deși 3 zile sunt prea puține pentru o vacanță în Andaluzia, iar eu îți recomand să-ți iei liber măcar vreo 6-7 atunci când pleci în sudul Spaniei, poți totuși vizita câteva locuri frumoase și într-un weekend prelungit….atât cât să-ți stârnești pofta și să vrei să te reîntorci cât mai curând în Spania.

Ce trebuie să sții înainte de a pleca într-o vacanță în Andaluzia?

Cea mai bună variantă de a călători spre Andaluzia este cu avionul. Wizz Air are zboruri bune și ieftine spre Malaga (mai ales în extra-sezon).

Odată ajuns în Malaga, poți închiria ușor o mașină cu care să te deplasezi dintr-un loc în altul, sau poți opta pentru transportul în comun.

Noi am închiriat o mașină din aeroportul Malaga cu care ne-am deplasat între orașele pe care le-am vizitat. Poți citi aici experiența noastră, ca să vezi dacă ți s-ar potrivi și ție.

vacanta în sudul spaniei

Dacă pleci în Andaluzia în extrasezon, ia în considerare și condițiile meteo mai puțin favorabile care te-ar putea face să-ți schimbi planurile. Ploaia sau vântul te pot opri din a vizita anumite obiective (ex: Caminito del Rey sau Grădinile Palatului Real Alcazar din Sevilla).

Deasemenea ar fi bine să te hotărăști ce vrei să vizitezi, iar pentru obiectivele foarte căutate să-ți cumperi din timp bilete on line (ex: Caminito del Rey sau Palatul Alhambra din Granada).

Ce poți face în 3 zile într-o scurtă vacanță în Andaluzia?

Destule, zic eu, dacă știi să te organizezi.

Noi ne-am cazat în Malaga, iar de acolo am plecat, în două din cele trei zile, spre alte locații.

Uite care a fost planul nostru de bătaie pentru cele 3 zile de vacanță în Andaluzia:

Ziua I: Malaga – Caminito del Rey – Setenil de las Bodegas – Ronda – Malaga

Acesta este un traseu circular care se poate parcurge într-o zi, cu condiția ca vizita la Caminito del Rey să se desfășoare în primele ore ale dimineții și astfel să-ți rămână timp și pentru Setenil de las Bodegas și Ronda, două sate maure unice, primul construit sub stânci, iar al doilea – la marginea unei prăpăstii.

vacanta în sudul spaniei
Vacanță în Andaluzia-Setenil de las Bodegas, Spania-cuevas del sol

O După amiază îți e suficientă pentru o plimbare prin Setenil și un popas la Puente Nuevo (Podul Nou) din Ronda, locul cel mai iubit și fotografiat de turiști.

Vacanță în sudul Spaniei

Mă întorc acum la Caminito del Rey – Drumul Regelui (de fapt Drumulețul Regelui). Aceasta este un traseu de aproximativ 7 km, pe care-i parcurgi printr-unul dintre cele mai spectaculoase canioane ale lumii. Până să fie restaurat, Caminito del Rey se afla și printre cele mai periculoase drumuri, unde câțiva oameni și-au pierdut viețile de-a lungul timpului.

Din 2015 Caminito del Rey a fost redeschis publicului și poate fi parcurs în siguranță de către adulți și copiii peste 12 ani. Informații despre programul de funcționare și rezervări, găsești aici.

Caminito del Rey a fost pentru noi dezamăgirea vacanței din Andaluzia. Din cauza vântului a fost închis și nu l-am putut străbate, așa că am rămas cu recomandările Marcelei de la Călătorii de Weekend nepuse în aplicare. Eh, un motiv bun pentru a ne reîntoarce la un moment dat.

Și pentru că n-am mai vizitat Caminito, spre seară noi ne-am întors în Malaga și am asistat la un spectacol de flamenco, care ne-a impresionat mai mult decât ne-am așteptat. Dacă ești curios și vrei să vezi cum se desfășoară un astfel de show, găsești aici experiența noastră.

Ziua II: Malaga -Sevilla-Malaga

Din Malaga până în Sevilla faci 2,5- 3 h cu mașina. Dacă preferi vacanțele active și pleci în Andaluzia într-o perioadă caldă cu zile lungi, ai timp să vizitezi într-o zi câteva obiecvtive importante.

Parcare găsești în centru, pe Avenida Roma, aproape de principalele obiective turistice din oraș, însă ține cont de faptul că e cu plată și costă 2 euro/oră.

Sevilla e o splendoare de oraș…însorit și plin de locuri încărcate de istorie. Principalul obiectiv pe care nu trebuie să-l ratezi este Palatul Real Alcazar, o bijuterie arhitecturală și mai nou, un loc iubit de fanii celebrului serial Game of Thrones.

vacanță în sudul spaniei

Tot în Sevilla mai poți vizita faimoasa Piața Spania, care te va cuceri imediat ce vei intra în ea.

Canalul circular pe care te poți plimba cu barca, cele 4 poduri și băncuțele placate cu ceramică, simbolizând câte o regiune a Spaniei, te vor face s-o îndrăgești instantaneu.

vacanță în sudul spaniei. Ce poti face în 3 zile
vacanță în sudul spaniei. ce faci în 3zile

Mai așteaptă vizitate Catedrala din Sevilla care adăpostește presupusul mormânt al lui Cristofor Columb, Turnul Giralda și Arhivele Generale ale Indiilor, unde poți face un tur gratuit și un salt în timp, pe vremea marilor exploratori.

Toate obiectivele enumerate până acum se află în apropiere unul de celălalt, așa că le găsești ușor.

vacanta în sudul spaniei

Ziua III: Malaga

În Malaga noi am petrecut de fapt o jumătate de zi, însă suficient cât să îndrăgim orașul. Malaga n-a fost dintotdeauna un oraș turistic, însă sunt câteva locuri pentru care merită să-i bați drumurile.

 Vacantă în Andaluzia- Malaga-centru

Portul, plaja Malagueta, Catedrala din Malaga, Cetatea Alcazaba sau Muzeul Picasso sunt câteva din obiectivele care te vor încânta. Plimbările prin centrul vechi sau pe aleile Parcului Malaga te vor surprinde și ele, plăcut.

papagali in parque de Malaga

Nu mai spun de bunătățile pe care le poți mânca sau bea la terasele cochete umbrite de portocali.

Vinul dulce de Malaga, sangria, paella sau churros cu ciocolată sunt doar câteva din deliciile pe care le poți gusta în restaurantele care-ți ies în cale.

Malagueta, cea mai vizitata plaja din malaga

Sfatul meu este să-ți rezervi o zi întreagă ca să vizitezi pe îndelete Malaga, însă dacă esti limitat de timp, la fel cum am fost și noi, poți citi aici ce am reușit să vizităm în câteva ore.

malaga vazuta de la mirador de gibralfaro

Cam așa a arătat planul nostru de bătaie pentru 3 zile de vacanță în Andaluzia. Nu s-a pupat chiar întru totul cu ce am găsit la fața locului, dar am mai cârpit pe ici, pe colo și-am avut parte de o escapadă reușită.

Dacă ți s-a părut util, nu uita să dai mai departe, iar dacă nu știai, îți mai spun că poți urmări blogul meu de călător pe facebook și instagram. Te aștept cu idei de vacanță și o mulțime de poze din lumea noastră mare.

4 Comments Write a comment

4 Comments

 • idjourneys 21 mai 2018

  Visez de mult timp la Spania! Deocamdată, mă bucur de călătoriile virtuale. Imaginile sunt superbe. Felicitări!

  • Andreea 21 mai 2018

   Noi suntem cei care facem ca visele sa devina realitate! Sunt sigura ca la momentul potrivit vei ajunge si in Spania! Multumesc! 🙂

 • adailton 24 mai 2018

  Nu sunt un adept al Spaniei. Poate dar clima ma va face vreodata sa o vizitez si cred ca doar atunci cand la noi va fi iarna. Insa trebuie sa recunosc ca pozele arata bine cu destule imagini spectaculoase.

  • Andreea 24 mai 2018

   Hehe…nici eu nu-mi propusesem neapărat să ajung în Spania, dar uite că s-a întâmplat și mi-a plăcut. Ba mai mult, mai vreau! S-ar putea să ți se întâmple și ție la fel, n-ai de unde să știi 🙂

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: