Top 3 obiective turistice din Sevilla

Top 3 obiective turistice din Sevilla, de vizitat într-o zi

Sevilla e un oraș pe care ar fi păcat să-l treci cu vederea atunci când vizitezi sudul Spaniei. Găsești aici cea mai frumoasă piața din întreaga Andaluzie, cea mai mare catedrală gotică din lume și cel mai căutat palat maur de către fanii serialului Game of Thrones. Și nu numai atât. Sevilla are multe de oferit. Însă azi îți povestesc despre trei obiective turistice care alcătuiesc topul celor mai vizitate locuri din Sevilla.

Palatul Real Alcazar

Pe primul loc în topul principalelor obiective turistice din Sevilla se află Real Alcazar de Sevilla. Construit de către arabi în timpul invaziei maure, palatul este astăzi reședința sevillană a familiei regale. Nu-l rata dacă ajungi în Sevilla pentru că vizitarea lui te va trimite într-o altă lume.

Superba curte a fecioarelor, grădina de portocali sau salonul ambasadorilor îți vor spune povești despre cei care le-au trecut pragul de-a lungul timpului și te vor încânta cu arhitectura și decorurile lor.

gradina-cu-portocali-real-alcazar-sevilla
real-alcazar-de-sevilla

Grădinile exterioare sunt, de asemenea, foarte frumoase, însă ține cont de faptul că dacă vremea nu e bună, iar vântul bate prea tare, n-o să le poți vizita pentru că vor fi închise.

Prețul biletului de intrare la Real Alcazar este de 12, 50 euro. Iar dacă mergi în Sevilla pe timp de vară, îți recomand biletele online, ca să nu mai stai la rând la casele de bilete.

palatul real alcazar sevilla
Real Alcazar de Sevilla

Top obiective turistice din Sevilla – Piața Spania

Plaza de Espana e locul meu preferat din Sevilla! I-am explorat curioasă toate cotloanele. I-am traversat podurile, m-am plimbat pe sub arcade, i-am fotografiat turnurile, apoi m-am oprit la soare pe unul din cele 48 de alcovuri placate cu ceramică.

piata-spania-sevilla

Piața este construită în formă de semicerc, iar în mijlocul ei găsești un canal pe care te poți plimba cu barca.

Cele 48 de băncuțe reprezintă câte o regiune a Spaniei, din care, culmea, lipsește tocmai Sevilla. Dar asta se întâmplă pentru că ea apare reprezentată în alte picturi murale din piață.

bancute-in-piata-spania-din-sevilla
podu-in-piata-spania-sevilla

Catedrala din Sevilla

Catedrala din Sevilla este considerată a fi cea mai mare catedrală gotică din lume și a treia ca dimensiuni, după St. Petru din Vatican și St. Paul din Londra.

vacanta în sudul spaniei

În interiorul catedralei poți vedea imensul altar gotic, construit din 2,5 tone de aur și controversatul mormânt a lui Cristofer Columb.

Nu rata nici turnul catedralei, La Giralda, unul din simbolurile Sevillei, construit după modelul minaretului moscheii Koutoubia din Marrakech.

Biletul de intrare costă 9 euro și include urcarea în turn, de unde vei avea parte de o priveliște frumoasă asupra orașului.

catedrala din Sevilla
Catedrala din Sevilla

Pe lângă cele 3 obiective turistice din Sevilla despre care tocmai ți-am spus, mai poți vizita Torre del Oro, Setas de Sevilla, Arhivele Generale ale Indiei sau Muzeul dansului flamenco.

plimbare-cu-traseura-sevilla
strazi-frumoase-in-sevilla

Și ca să nu faci aceeași greșeală ca noi, îți recomand să poposești în Sevilla măcar 2 zile. Ia-ți o noapte de cazare și explorează în tihnă toate cotloanele orașului.

Noi am petrecut în Sevillia o singură zi. Am plecat din Malaga cu mașina destul de dimineață și ne-am întors după lăsarea serii. Însă a fost obositor, pentru că distanța dintre cele două orașe e destul de mare (aproximativ 3 ore de mers cu mașina), iar timpul rămas efectiv pentru explorarea Sevillei, a fost destul de scurt.

Așadar, nu ocoli Sevilla în periplul tău prin sudul Spaniei. Ai văzut ce ai de pierdut. Sau de câștigat. 

Fii la curent și cu alte postări și urmărește-mă pe facebook și instagram. Te aștept să descoperim împreună lumea!

CITEȘTE ȘI:

Cât costă o vacanță în sudul Spaniei în extrasezon?

Cum am închiriat mașină în Malaga

Setenil de las Bodegas-satul alb săpat în stâncă

4 Comments Write a comment

4 Comments

 • Jurnal de calatorii 3 martie 2019

  Multumim pentru articol. L-am citit cu drag.
  Eu am reusit anul trecut sa stau adunat aproximativ 2 zile in Sevilla si de aici am fugit cateva ore pana in Cadiz.
  Zona e fermecatoare. Mi-am propus sa revin.

  • Andreea 3 martie 2019

   Cu drag! Intreaga Andaluzie e extraordinar de frumoasa. In Cadiz eu n-am ajuns, dar vreau sa ma intorc pentru ca mai am multe de vazut.

 • trivo.ro 3 martie 2019

  Foarte frumos! sper sa ajung si eu!

  • Andreea 3 martie 2019

   Da, Sevilla e superba! Iti tin pumnii!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: