sera de flamenco in malaga

O experiență unică! Seară de flamenco în Malaga, Spania

Un, dos, tres! Un, dos, tres! era ritmul pe care solista încerca să-l imprime bătăilor noastre din palme. Vocea ei dramatică umplea întreg restaurantul.

Am simțit cum mă furnică pielea, apoi un val de emoție m-a luat prin surprindere și brusc mi-am dat seama că-mi ard obrajii. Să fi fost de la cele două guri de vin pe care apucasem să le beau înainte să înceapă spectacolul, sau de la faptul că nu mai văzusem pe viu o asemenea reprezentare? Sau poate amândouă la un loc…

După piesa vocală din deschidere a urmat un moment de dans.

Pasiune și seducție exprimau mișcările corpului dansatoarei. Uneori erau mlădioase, alteori bruște și sacadate, însoțite de lovituri puternice de pantofi și bătăi din palme.

Momentul a fost scurt, dar intens. A culminat cu un ”Ole!” și câteva ropote de aplauze, apoi vraja s-a risipit și ne-a fost adusă cina.

flamenco in malaga

Ideea unei seri de flamenco în Andalusia mi s-a înfiripat în minte imediat ce am început să plănuiesc vacanța în sudul Spaniei.

Ne-am fi dorit un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, fără zgomote de furculițe și farfurii, însă timpul limitat și prețurile cam mari, ne-au făcut să ne mulțumim cu o cină și un spectacol de flamenco în Malaga, la restaurantul Vino Mio.

Vino Mio e un restaurant cochet situat în centrul Malagăi, chiar lângă Teatrul Cervantes și oferă clienților, de vineri până duminică, mici spectacole de muzică flamenco.

E nevoie de o rezervare în prealabil, iar taxa percepută pentru show-ul de flamenco este de 4 euro/ persoană.

Cum am făcut rezervarea pentru spectacolul de flamenco

Simplu. Am intrat pe pagina oficială a restaurantului, la secțiunea rezervări. Acolo am găsit două modalități de a rezerva o masă – direct pe site, selectând ziua și ora dorită, sau prin telefon, la numărul afișat.

Noi am ales să sunăm, gândindu-ne că astfel vom mai primi detalii despre spectacol, care ne interesa mai mult decât cina.

Așa am aflat că cei care doresc să participe la showul de flamenco la restaurantul Vino Mio, trebuie să rezerve o masă începând cu ora 19,30. Spectacolul începe la ora 20, iar până atunci e de preferat ca cei prezenți să fi consultat deja meniul și să comande cina.

 flamenco la restaurantul vino mio

Cum a fost cina?

Am consultat și noi dinainte meniul online și ne credeam cât de cât orientați. Însă la fața locului ne-am răsucit. Am comandat crocodil și cangur australian, clătite din dovlecel, vin și deserturi. Ne-a ros curiozitatea, ce să-i faci!

Am gustat din toate, iar despre cât de mult mi-a plăcut…ei bine, eu nu sunt o carnivoră înrăită și nici n-am cele mai fine gusturi în materie de mâncăruri, așa că n-am picat pe spate.

carne de crocodil la vino mio, malaga
sera de flamenco in malaga

Crocodilul mi s-a părut ca o carne de pui mai tare, iar cangurul…. îl prefer viu și-n libertate, mai ales că specia e pe cale de dispariție. În schimb, clătitele vegetariene au fost excelente, la fel și paharul dulce de Moscatel.

Bine de știut este faptul că în meniul Vino Mio nu găsești nimic altceva de băut în afară de băuturi alcoolice, așa că dacă nu esti fan Bachus, n-ai variante.

Cum a fost atmosfera?

Showul a fost excelent, iar atmosfera prietenoasă la început și incendiară la sfârșit. S-a lăsat cu dans pentru toată lumea, cu ”Happy Birthday” cântat pentru câțiva sărbătoriți, cu ropote de aplauze pentru trupa de flamenco și cu o stare de bine pe care compania unei muzici de calitate ți-o dă întotdeauna.

A meritat experiența unei seri de flamenco?

Din plin! Am trăit două ore efervescente și dinamice, cu muzică și dans. Ne-a plăcut trupa alcătuită dintr-o solistă, un chitarist și o dansatoare plină de pasiune și simțire.

Chelnerii au fost, de asemena, foarte prietenoși și mereu la dispoziția noastră, iar serviciile impecabile. Ne-am simțit minunat, așa că îți recomand și ție, fără nicio rezervă, experiența unei seri de flamenco la restaurantul Vino Mio.

Despre flamenco

Flamenco e considerat a fi mai mult decât o muzică sau un dans. Flamenco e un stil de viață. E modul de a trăi al omului simplu, care se revoltă atunci când este nedreptățit, care-și strigă cu voce tare nemulțumirea, dar care știe în același timp să uite și să iubeasă viața într-un mod unic și pasional.

Flamenco înseamnă muzică și dans din toată ființa. Înseamnă seducție, senzualitate, patimă și eleganță. Flamenco e despre fericire, despre singurătate și moarte. Flamenco e despre viață. O viață trăită intens, exprimată prin artă.

trupa de flamenco la Vino Mio

Andaluzia e locul unde și tu poți asista la un show de muzică și dans în stilul flamenco, fie sub forma unui spectacol turistic într-un bar sau restaurant, fie spontan, pe străzile orașelor din sudul Spaniei, sau sub forma unei reprezentații mai complexe pe scenele teatrelor din Andalusia.

Oricum ar fi, nu rata aceasta experiență! Cu siguranță te va ajuta să înțelegi mai bine arta și cultura spaniolă.

seara in malaga

Și nu uita…fii conectat la noutăți și urmărește blogul meu de călător pe facebook sau instagram. Te aștept și cu multe poze și experiențe frumoase din lumea noastră mare.

CITEȘTE ȘI:

Ce vizitezi în Malaga în câteva ore?

Cât costă o vacanță în sudul Spaniei în extrasezon?

Setenil de las Bodegas, Spania – satul alb săpat în stâncă

2 Comments Write a comment

2 Comments

  • Marcela 1 aprilie 2018

    Ce experienta frumoasa! A fost o placere sa-ti citesc articolul si sa ma las introdusa-n atmosfera! 🙂

    • Andreea 1 aprilie 2018

      Mersi, Marci! 🙂 A fost o seara minunata! O sa caut si prin Bucuresti astfel de evenimente, poate repetam experienta! 🙂

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: