fbpx
Plimbare cu barca prin cazanele Dunarii

Plimbare cu barca prin Cazanele Dunării – prețuri și obiective de vizitat

Plimbarea cu barca prin Cazanele Dunării e o metodă bună de a te relaxa, de a te bucura de frumusețea naturii, de a asculta povești cu dacii și romanii și de a descoperi locuri inaccesibile de pe uscat.

Îți spun astăzi despre cât trebuie să scoți din buzunar pentru o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării și despre obiectivele turistice pe care le poți vedea și fotografia în voie pe parcursul mini-croazierei.

Cât costă o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării și de unde te poți îmbarca?

Sunt mai multe locuri de unde poți pleca într-o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării, iar prețurile diferă și ele în funcție de punctul de îmbarcare.

Cel mai mare tarif îl vei plăti dacă pleci de pe faleza din Orșova – 50 de lei/persoană și va trebui să aștepți formarea unui grup de minim 6 persoane fără de care bărcile nu pleacă. Așteptarea e destul de lungă și nu merită.

O altă variantă este cea de a pleca cu barca proprietarului pensiunii la care te-ai cazat (dacă o are). Majoritatea proprietarilor de pensiuni de la malul Dunării au în dotare câte o barcă. Prețul diferă și aici în funcție de cât de departe sau aproape e pensiunea de Cazanele Dunării.

Plimbare cu barca prin cazanele Dunarii

Noi ne-am cazat în Eșelnița și prețul pentru o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării ar fi fost de 45 de lei/persoană, dacă am fi mers cu șalupa din dotarea pensiunii. Numai că proprietarul nostru n-a fost disponibil atunci când am vrut noi, așa că am ales altă variantă.

Am sunat la Pensiunea Km 13, tot din Eșenlița, situată cu 2 km mai aproape de Cazane decât pensiunea noastră și nu numai că am putut face o rezervare în ziua dorită, ci mai mult, am obținut și un preț mai bun – 40 de lei/persoană.

Locuri de vizitat in Romania-dunarea la cazane

În Eșelnița sunt mulți proprietari de pensiuni care fac croaziere cu barca prin Cazane, iar numerele de telefon la care poți face o rezervare le vei vedea de pe șosea, afișate pe panourile din dreptul pensiunilor.

Varianta cea mai ieftină este cea de îmbarcare din dreptul sculpturii lui Decebal, iar prețul unei plimbări cu barca este de 35 de lei/persoană. Și aici trebuie să aștepți formarea unui grup de minim 6 persoane, însă în zonă fluxul de turiști e mai mare, așa că nu vei aștepta foarte mult.

Ce vizitezi dacă faci o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării?

Tabula Traiana – placa memorială ce amintește de victoriile romanilor asupra dacilor, dar și de finalizarea drumului militar pe care Traian l-a construit de-a lungul Dunării, pentru ca armata romană să poată ajunge în Dacia.

Tabula Traiana se află pe malul sârbesc și nu toți ghizii vor să se apropie, însă noi am fost norocoși.

Obiectivul pe care n-ai cum să-l ratezi (pentru că n-ai cum să nu-l vezi) este chipul lui Decebal. Lucrarea este imensă și a devenit cea mai mare sculptură în piatră din Europa. Imaginează-ți că numai nasul are 7 metri, iar un ochi, puțin peste 4.

Despre chipul lui Decebal unii spun că e un kitsch, alții, operă de artă. Cert e că sculptura a devenit un simbol al defieului Dunării și marchează și locul unde Dunărea are cea mai mare adâncime – 120 de metri.

cele mai frumoase locuri de vizitat in romania Locuri de vizitat in Romania

Mănăstirea Mraconia se află în locul în care Dunărea se îngustează, fapt pentru care în vechime aici se afla un punct de direcționare a vapoarelor care treceau pe fluviu.

Mănăstirea mai este supranumită și Mănăstirea de sub apă datorită istoriei zbuciumate și a faptului că a fost demolată și reconstruită de mai multe ori.

Mănăstirea Mraconia este ridicată deasupra ruinelor vechilor biserici. Ruinele sunt în formă de cruce și devin vizibile doar atunci când nivelul Dunării scade.

cele mai frumoase Locuri de vizitat in Romania

Grota Veterani – acesta este locul în care poți ajunge doar cu barca, iar pentru vizitarea lui mai trebuie să plătești o taxă de intrare de 6 lei.

Despre Grota Veterani, dacii credeau că ar fi fost sanctuarul lui Zalmoxe. De atunci și până în prezent, peștera a avut diverse întrebuințări. A fost sălaș pentru animale, apoi punct strategic de apărare, iar astăzi este un obiectiv turistic important din Cazanele Dunării.

Nu sunt eu un fan al peșterilor, însă grota Veterani mi-a plăcut. E înaltă și are o fereastră rotundă în partea de sus, prin care intră lumina.

Înăuntru ne-am simțit ca la muzeu. Am admirat câteva exponate cu conotații militare, am ascultat explicațiile ghidului, apoi am explorat grota după bunul plac.

Plimbare cu barca prin cazanele Dunarii

Peștera Ponicova – cea mai mare peșteră din defileul Dunării, cunoscută și sub denumirea de Peștera de la gura apei. În peștera Ponicova poți intra de pe apă numai cu o ambarcațiune mică.

Am intrat și noi puțin, însă nu am coborât. Am ascultat o povestioară de-a ghidului despre o noapte furtunoasă (la propriu) pe care el și prietenul lui au evitat-o adăpostindu-se cu barca în peșteră, apoi ne-am continuat plimbarea pe lângă pereții stâncoși ai Ciucărului.

Cam astea-s locurile pe care le poți vedea dacă îți propui să faci o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării. Ce zici? Te încumeți? Eu zic merită oricum, chiar dacă nu te interesează obiectivele turistice în mod special. Cadrul natural e deosebit și e primul pentru care eu aș mai sări încă o dată în barcă.

Te las cu bine și-ți doresc zile frumoase la malul Dunării!

Plimbare cu barca prin cazanele Dunarii

Urmărește Blogul meu de călător și pe facebook sau instagram ca să fii la curent cu noutățile și să găsești inspirație pentru călătoriile tale.

CITEȘTE ȘI:

10 locuri de vizitat în România

Plimbare cu mocănița pe Valea Vaserului

Tinovul Mare, un loc mai puțin cunoscut din Bucovina

2 Comments Write a comment

Please add an author description.

2 Comments

  • idjourneys iulie 7, 2018

    Defileul Dunării este o atracție turistică ce trebuie vizitată, cel puțin o dată în viață.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: