Plimbare cu barca prin cazanele Dunarii

Plimbare cu barca prin Cazanele Dunării – prețuri și obiective de vizitat

Plimbarea cu barca prin Cazanele Dunării e o metodă bună de a te relaxa, de a te bucura de frumusețea naturii, de a asculta povești cu dacii și romanii și de a descoperi locuri inaccesibile de pe uscat.

Îți spun astăzi despre cât trebuie să scoți din buzunar pentru o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării și despre obiectivele turistice pe care le poți vedea și fotografia în voie pe parcursul mini-croazierei.

Cât costă o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării și de unde te poți îmbarca?

Sunt mai multe locuri de unde poți pleca într-o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării, iar prețurile diferă și ele în funcție de punctul de îmbarcare.

Cel mai mare tarif îl vei plăti dacă pleci de pe faleza din Orșova și va trebui să aștepți formarea unui grup de minim 6 persoane fără de care bărcile nu pleacă. Așteptarea e destul de lungă și nu merită.

Plimbare cu barca prin cazanele Dunarii

O altă variantă este cea de a pleca cu barca proprietarului pensiunii la care te-ai cazat. Majoritatea proprietarilor de pensiuni de la malul Dunării au în dotare câte o barcă. Prețul diferă și aici în funcție de cât de departe sau aproape e pensiunea de Cazanele Dunării.

Dacă te cazezi în Eșelnița, cum am făcut și noi, poți apela la Pensiunea Steaua Dunării, care are în dotare mai multe șalupe, așa că ia-ți cu tine toți prietenii, fără să-ți faci griji. Va fi loc pentru toată lumea!

Prețul unei plimbări de aproximativ o oră și jumătate este de 60 de lei/persoană, iar la cerere, croazierele pot fi personalizate.

Cătălin e cel care se ocupă de plimbările cu barca. E pasionat de tot ce înseamnă ambarcațiuni și recent și-a completat ”flota” cu câteva modele noi.

Dacă te tentează, găsești aici detalii și un număr de telefon la care poți face rezervări.

Locuri de vizitat in Romania-dunarea la cazane

Totuși cea mai ieftină variantă de a face o plimbare cu barca prin cazanele Dunării este cea de îmbarcare din dreptul sculpturii lui Decebal. Și aici trebuie să aștepți formarea unui grup de minim 6 persoane, însă în zonă fluxul de turiști e mai mare, așa că nu vei aștepta foarte mult.

Ce vizitezi dacă faci o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării?

Tabula Traiana – placa memorială ce amintește de victoriile romanilor asupra dacilor, dar și de finalizarea drumului militar pe care Traian l-a construit de-a lungul Dunării, pentru ca armata romană să poată ajunge în Dacia.

Tabula Traiana se află pe malul sârbesc și nu toți ghizii vor să se apropie, însă noi am fost norocoși.

Obiectivul pe care n-ai cum să-l ratezi (pentru că n-ai cum să nu-l vezi) este chipul lui Decebal. Lucrarea este imensă și a devenit cea mai mare sculptură în piatră din Europa. Imaginează-ți că numai nasul are 7 metri, iar un ochi, puțin peste 4.

Despre chipul lui Decebal unii spun că e un kitsch, alții, operă de artă. Cert e că sculptura a devenit un simbol al defieului Dunării și marchează și locul unde Dunărea are cea mai mare adâncime – 120 de metri.

cele mai frumoase locuri de vizitat in romania Locuri de vizitat in Romania

Mănăstirea Mraconia se află în locul în care Dunărea se îngustează, fapt pentru care în vechime aici se afla un punct de direcționare a vapoarelor care treceau pe fluviu.

Mănăstirea mai este supranumită și Mănăstirea de sub apă datorită istoriei zbuciumate și a faptului că a fost demolată și reconstruită de mai multe ori.

Mănăstirea Mraconia este ridicată deasupra ruinelor vechilor biserici. Ruinele sunt în formă de cruce și devin vizibile doar atunci când nivelul Dunării scade.

cele mai frumoase Locuri de vizitat in Romania

Grota Veterani – acesta este locul în care poți ajunge doar cu barca, iar pentru vizitarea lui mai trebuie să plătești o taxă de intrare de 6 lei.

Despre Grota Veterani, dacii credeau că ar fi fost sanctuarul lui Zalmoxe. De atunci și până în prezent, peștera a avut diverse întrebuințări. A fost sălaș pentru animale, apoi punct strategic de apărare, iar astăzi este un obiectiv turistic important din Cazanele Dunării.

Nu sunt eu un fan al peșterilor, însă grota Veterani mi-a plăcut. E înaltă și are o fereastră rotundă în partea de sus, prin care intră lumina.

Înăuntru ne-am simțit ca la muzeu. Am admirat câteva exponate cu conotații militare, am ascultat explicațiile ghidului, apoi am explorat grota după bunul plac.

Plimbare cu barca prin cazanele Dunarii

Peștera Ponicova – cea mai mare peșteră din defileul Dunării, cunoscută și sub denumirea de Peștera de la gura apei. În peștera Ponicova poți intra de pe apă numai cu o ambarcațiune mică.

Am intrat și noi puțin, însă nu am coborât. Am ascultat o povestioară de-a ghidului despre o noapte furtunoasă (la propriu) pe care el și prietenul lui au evitat-o adăpostindu-se cu barca în peșteră, apoi ne-am continuat plimbarea pe lângă pereții stâncoși ai Ciucărului.

Cam astea-s locurile pe care le poți vedea dacă îți propui să faci o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării. Ce zici? Te încumeți? Eu zic merită oricum, chiar dacă nu te interesează obiectivele turistice în mod special. Cadrul natural e deosebit și e primul pentru care eu aș mai sări încă o dată în barcă.

Te las cu bine și-ți doresc zile frumoase la malul Dunării!

Plimbare cu barca prin cazanele Dunarii

Urmărește Blogul meu de călător și pe facebook sau instagram ca să fii la curent cu noutățile și să găsești inspirație pentru călătoriile tale.

CITEȘTE ȘI:

10 locuri de vizitat în România

Plimbare cu mocănița pe Valea Vaserului

Tinovul Mare, un loc mai puțin cunoscut din Bucovina

9 Comments Write a comment

9 Comments

  • idjourneys 7 iulie 2018

    Defileul Dunării este o atracție turistică ce trebuie vizitată, cel puțin o dată în viață.

  • Marian Balea 21 aprilie 2019

    Am fost anul trecut este exact ca în descriere. Minunat. Va recomand cu placere.

    • Andreea 21 aprilie 2019

      Ma bucur ca rezonam. Multumesc mult!

  • Ghinea Cristian-Gabriel 25 mai 2019

    Bun articol, impresii pozitive, fotografii excelente!
    Astăzi, obiectivul beneficiază și de un iluminare nocturnă în culorile drapelului românesc așa că plimbarea poate fi prelungită până spre seară târziu. Nu sunt de acord cu cei care spun că lucrarea este un ”kitsch”, probabil aceștia fac parte din categoria celor neimpresionați de artă, creație, efort depus, probabil sunt cei care nici nu cunosc termenul ca să nu cred (ceea ce ar fi mai dureros) că sunt turiști ocazionali sau din tagma celor care pleacă de acasă pentru că au auzit ei că acolo se duce multă lume. Sculptura în stângă nu este imitație, nu este reprodusă în mai multe exemplare și nici măcar nu e de proastă calitate pentru a fi catalogată ”kitsch”. Efortul sculptorilor a fost extraordinar, realizarea chipului de azi prinzând viață sub ochii mei, de la alegerea locului, la defrișare, delimitări, accidentări, până la creația de acum, vreme de mai bine de 10 ani! Iar mănăstirea Mraconia este o bijuterie! Are încărcătură istorică de sute de ani și edificiul în sine e o bijuterie!
    Mă alătur recomandărilor anterioare și îndemn pe oricine să viziteze locul. Înclusiv pensiunea menționată în articol. Merită!

    • Andreea 26 mai 2019

      E o experienta de viata sa vezi cum ia nastere sub ochii tai o opera de arta. Va consider norocos si apreciez dedicarea cu care vorbiti despre aceste locuri.

  • DunareaInCazane 11 mai 2020

    Avem si noi un site dedicat pentru Cazanele Dunarii, este un loc de vizitat pentru toate varstele. Gasiti informatii despre locatie pe site, preturi, oferte pentru grupuri si o sectiune de blog unde mai punem cate ceva nou.

  • Greta Babtan 7 mai 2021

    Stiu deja unde imi place sa ma distrez. Mereu merg in Cazanele Dunarii cand vreau vacanta perfecta. Este ieftin, este usor de ajuns si chiar ai ce vedea. Am fost de mai multe ori pana acum, aproape anual. Va recomand din suflet locatia!

Leave a Reply