Impresii si fotografii din Ronda, Spania

Ronda, Spania – impresii și fotografii

Astăzi te întâmpin cu câteva impresii și fotografii din Ronda, unul dintre cele mai iubite orașe din Andaluzia, pe care îl găsești la doar o oră distanță de mers cu mașina de Malaga.

vacanta în sudul spaniei

Ronda este unul dintre cele mai fotogenice locuri din Spania, așa că dacă vrei să-l vizitezi, nu uita să iei cu tine camera. Vei face o mulțime de fotografii demne de invidiat.

Casele albe construite în buza prăpastiei, Puente Nuevo și canionul El Tajo prin care curge năvalnic râul Guadalevin, te vor convinge că Ronda merită atenția ta.

Impresii si fotografii din Ronda, Spania

Noi am ajuns în Ronda după amiază, între două reprize de ploaie. Așa că, singurele lucruri la care am sperat au fost o plimbare prin centru și un popas la Puente Nuevo.

Centrul Rondei e mic, cu straduțe înguste, palmieri, portocali, cu vânzători veseli și o mulțime de turiști dornici să descopere orașul.

Impresii si fotografii din Ronda, Spania
Impresii si fotografii din Ronda, Spania
Impresii si fotografii din Ronda, Spania

Principalul punct de atracție din Ronda este Puente Nuevo, cel mai mare dintre cele trei poduri care traversează orașul.

Înalt de aproximativ 100 de metri, Puente Nuevo desparte orașul vechi de cel nou și nu cred că greșesc dacă spun că este și cel mai frumos loc din Ronda.

Dacă privești cu atenție podul, vei observa deasupra arcului din mijoc o fereastră. Aceasta duce spre camera care în trecut servea drept închisoare și loc de tortură.

În timpul războiului civil din Spania, rivalii capturați erau aici schingiuiți sau pur și simplu aruncați de la fereastră. Brrr!

Impresii si fotografii din Ronda, Spania

Impresii și fotografii din Ronda – pont util legat de Puente Nuevo

Ca să poți privi Puente Nuevo în toată spledoarea, trebuie să cobori la baza lui. Acolo se află un punct de belvedere care însă nu e semnalizat.

Totuși, dacă te vei lăsa condus de intuiție îl vei găsi ușor. Traversează podul și intră pe străduța care face dreapta. Aceasta te va duce spre o zonă cu scări, pe care dacă le vei coborî, vei ajunge la locul potrivit.

Impresii si fotografii din Ronda, Spania

Odată ajuns acolo, mai întâi te vei minuna de cât de spectaculoasă e priveliștea. Vei admira cascada pe care râul Guadalevin o face la baza podului, apoi, după câteva fotografii cu greu te vei hotărî să-ți întorci privirea și să faci cale întoarsă.

Treptele pe care la început le-ai coborât cu ușurință s-ar putea să-ți dea foc picioarelor la urcare, însă nu te grăbi. Admiră de-o parte și de alta a scărilor, migdalii înfloriți (dacă vizitezi primăvara Ronda) care cu siguranță îți vor mai îndulci efortul.

Impresii si fotografii din Ronda, Spania

Nu știu dacă te-am molipsit și pe tine cu cele câteva impresii și fotografii din Ronda, însă eu am prins un mare drag de orașul acesta.

M-a cuceit prin așezarea lui la marginea hăului, prin contrastul caselor albe cu adâncimea canionului și bineînțeles cu Puente Nuevo care arată splendid. Așa-i că am dreptate?

Ce mai poți vizita în Ronda?

Plaza de Toros, locul în care vei găsi una dintre cele mai vechi arene de lupte cu taurii. Pune pe listă și Plaza Duquesa de Parcent, un loc pitoresc ce adăpostește monumente istorice și religioase. Nu uita nici de Băile Arabe, Palacio del Rey Moro sau Palacio Mondragon.

Așadar, Ronda înseamnă mai mult decât casele de deasupra stâncilor și Puente Nuevo.

Timpul și vremea nouă ne-au fost potrivnice, așa că n-am apucat să vedem prea multe. Însă abia aștept să redescopăr Ronda la milimetru la următoarea reîntâlnire.

Impresii din Ronda
Impresii si fotografii din Ronda, Spania

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe, iar dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmărește Blogul meu de călător pe facebook și instagram. Te aștept să vizităm împreună lumea!

CITEȘTE ȘI:

Bine de știut dacă vrei să închiriezi mașină în Malaga

Vacanță în Andaluzia. Ce poți face în 3 zile?

Setenil de las Bodegas -satul alb săpat în stâncă

Top 3 obiective de văzut în Sevilla într-o zi

Cât costă o vacanță în sudul Spaniei?

No Comments Write a comment

No Comments

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: