Gradina cu Portocali

Grădina cu Portocali, un loc mai puțin cunoscut din Roma

Mă întorc cu gândul la Roma pentru că vreau să-ți povestesc despre un loc ce mi-a rămas la suflet. Un loc retras, departe de zarva turiștilor, un loc cu aromă de portocale și o priveliște grozavă spre domul Bazilicii San Pietro. Da, ai ghicit! Grădina cu Portocali e locul despre care îți spun astăzi.

Gradina cu Portocali-aleea principala

Povești despre Grădina cu Portocali

Situată pe una din cele 7 coline ale Romei (dealul Aventin), Grădina cu Portocali este cunoscută și sub numele de Parcul Savello. Denumirea a fost păstrată de la familia Savello care a deținut și îngrijit în trecut grădina.

Legenda spune că primul portocal al grădinii a fost sădit de Sf. Dominic, care a adus lăstarul din Spania.

De asemenea, se știe că St. Catherine of Siena, figură importantă a Bisericii Catolice a cules portocale din grădină, le-a transformat în fructe confiate apoi i le-a dăruit lui Papa Urban al VI.

dup[a-amiaza in gradina cu portocali

De ce să vizitezi Grădina cu Portocali

Grădina cu Portocali e un loc mai puțin cunoscut de turiști și mai mult apreciat de localnici.

Însă dacă te afli în Roma și-ți dorești să petreci o după-amiază relaxantă într-un colț de naură, aceasta poate fi un loc potrivit. Mai scapi de agitația orașului și te destinzi într-un decor diferit.

Gradina cu portocali-priveliste spre dom

Gădina e mică, cu doar câteva bănci și-o singură alee, dar atmosfera e intimă și plăcută.

Odată ajuns aici, răreşti pasul și lași aerul călduț al după amiezii să te dezmierde. Te întinzi leneș pe iarbă și aștepți să coboare soarele peste domul Bazilicii San Pietro.

Privești cerul, apoi te minunezi de cât de înalți sunt pinii și cât de bine miros portocalii.

Gradina cu portocali-aleea principala

Cum ajungi la Grădina cu Portocali

Ia metroul până la stația Circo Massimo, apoi urcă bulevardul cu același nume până ajungi în dreptul Grădinii de Trandafiri (Roseto Comunale). Aceasta se află pe partea stângă și n-ai cum s-o ratezi.

Mirosul îmbietor de trandafiri te va atrage ca un magnet. Iar dacă mergi la Roma în aprilie sau mai, o plimbare printre cele 1100 de specii de trandafiri e obligatorie.

Revin acum la drumul spre Grădina cu Portocali. De la Roseto Comunale mai faci un urcuș de aproximativ 10 minute și ajungi în dreptul intrării. Odată ce pășești înauntru nu-ți mai rămâne decât să te relaxezi și să te bucuri de vacanță.

priveliste de la terasa

P.S. La câțiva zeci de metri de Grădina cu Portocali se află Piața Cavalerilor de Malta, locul unde privitul pe gaura cheii este permis. 🙂 Știi tu ce spun!

În piața Cavalerilor de Malta găsești o poartă imensă de unde dacă privești pe gaura cheii vezi Domul Bazilicii San Pietro. Dacă tot ai ajuns până aici, nu o rata.

Iar dacă vrei să fii la curent și cu alte postări, urmărește blogul meu de călător pe facebook, instagram, sau abonează-te la newsletter ca să primești pe mail următorul articol.

CITEȘTE ȘI:

Info și recomandări utile pentru călătoria ta la Roma

Info și recomandări utile pentru o vizită la VATICAN

Cele mai frumoase piețe din Roma (I). Navona, Rotonda, Trevi

Cele mai frumoase piețe din Roma (II). San Pietro, Popolo, Spagna și Venezia

La pas prin cartierul Trastevere

2 Comments Write a comment

2 Comments

  • idjourneys 21 mai 2018

    Da, e un loc minunat ……și biserica Santa Sabrina din apropiere!

    • Andreea 21 mai 2018

      N-am vizitat biserica si nici nu stiam de existenta ei in apropierea parcului. Multumesc de info! 🙂

Leave a Reply