Ce poti vizita in Malaga in cateva ore

Malaga, Spania – ce poți vizita în câteva ore?

Dacă plănuiești o vacanță în Andalusia, organizeaz-o în așa fel încât să nu pleci înapoi spre casă fară să vizitezi măcar un strop din frumoasa Malaga.

Malaga este al doilea oraș ca mărime din Costa del Sol și deși nu a avut dintodeauna o reputație turistică, în ultimul timp a devenit o locație din ce în ce mai căutată. Așa că n-o ocoli, ai ce să vizitezi în Malaga!

shopping pe Cale Larios Malaga

Am avut și noi ocazia să petrecem câteva ore în Malaga. Am descoperit un oraș prietenos și plin de culoare, cu plaje, palmieri înalți și papagali în libertate, cu castele, catedrale și miros de portocale.

Malaga-centru

Centrul istoric

Centrul istoric e un loc bun de unde poți da startul experienței tale malagueze.

Te vei plimba pe străzi înguste, vei admira clădiri istorice bine întreținute, cu balcoane generoase pline de flori și curți interioare prin care ți-e mai mare dragul să tragi cu ochiul.

Dacă ai chef de shopping, Cale Larios e strada unde poți face lucrul acesta, iar dacă vrei să te oprești la un pahar de vin, o poți face oriunde. Binecunoscutul vin de Malaga e prezent în toate meniurile restaurantelor și e cum nu se poate mai bun.

Cale Larios

Tot în centrul istoric vei putea vizita Catedrala din Malaga. Aceasta este una din principalele atracții turistice ale orașului și mai este cunoscută ca fiind Catedrala cu un singur turn.

Cel de-al doilea a rămas neterminat din cauza unor erori financiare ale autorităților locale, motiv pentru care, catedrala mai este cunoscută și sub denumirea de ”la manquita” -”femeia cu un singur braț”.

Catedrala din Malaga

Portul din Malaga

Un alt loc pe care poți să-l vizitezi în Malaga este portul turistic. Dacă iubești marea și plimbările de dimineață, atunci hoinăreala prin port va fi o plăcere.

Traversează vestita promenadă Paseo del Muelle Uno și dă o raită pe lângă iahturile din port. Ascultă pescărușii și bucură-te de mirosul de mare.

portul din Malaga
portul din Malaga

În apropiere vei găsi Centrulul Pompidou și un memorial închinat imigranților, pe care din neatenție îl poți trece ușor cu vederea. Nu este impozant, însă pe mine m-a surprins plăcut, mai ales că dintre noi, românii, sunt puțini aceia care nu au rude sau prieteni plecați în Spania după un trai mai bun.

centrul pompidou malaga
memorialul imigrantilor- Malaga

Malagueta-plaja pe care trebuie neapărat s-o vizitezi în Malaga

Malagueta e locul meu preferat! Mare, palmieri și plajă cât vezi cu ochii. Cum să nu vrei să stai aici o veșnicie? Nici nu-i de mirare că pe noi ne-a luat valul și am rămas pe plajă mai mult decât ne-am așteptat.

ce vizitezi in malaga-Plaja Malagueta

Deși afară era înnorat, am privit culorile răsăritului, ne-am plimbat cu picioarele goale pe nisip și ne-am pozat cu literele Malaguetei.

Am contemplat cerul și marea imensă și ne-am bucurat de unul dintre cele mai frumoase momente ale vacanței.

malaga-plaja malagueta

Și să-ți mai spun ceva. Marea care udă țărmul Malagăi se numește Marea Alboran și este cea mai vestică parte a Mării Mediterane. Nici eu nu știam, dar călătorind, mai învățăm.

plaja malagueta

La ”vânătoare de papagali” în Pargue de Malaga

Pargue de Malaga este locul în care poți vedea o mulțime de papagali gălăgioși care zboară nestingheriți dintr-un palmier în altul și o varietate de plante și arbori pe care nu-i întâlnești chiar în fiecare zi – eucalipți, streliții, portocali…

Ne doream și noi să vedem papagalii, așa că am luat la rând aleile parcului cu ochii numai pe sus. Și i-am văzut destul de repede după ce ne-am obișnuit ochii să distingă verdele lor de verdele palmierilor.

Mai greu a fost cu pozatul pentru că nu prea stăteau locului, dar într-un final am reușit.

papagali in parque de Malaga

Așa că dacă vrei să tu să vezi papagalii, nu trebuie să faci nimic altceva decât să te plimbi relaxat prin Parque de Malaga. N-ai cum să-i ratezi!

Malaga văzută de la Mirador de Gibralfaro

Un alt loc pe care trebuie să-l vizitezi în Malaga este dealul Gibralfaro. Ca să ajungi acolo ai nevoie de energie și nițică apă. Ai de urcat câteva rânduri bune de scări, însă priveliștea ce ți se deschide de sus în fața ochilor, zic eu că răsplătește efortul. Tot pe dealul Gibralfaro mai poți vizita Castelul Gibralfaro și Cetatea Alcazaba, cele mai căutate obiective din Malaga.

panorama de la mirador de gibralfaro

Am privit de la mirador de Gibralfaro marea, portul și farul pe lângă care ne-am plimbat cu puțin timp înaine. Tot de aici am văzut Catedrala și Corida din Malaga, locul unde se desfășoară luptele cu tauri.

farul din Malaga
malaga vazuta de la mirador de gibralfaro

Sangria la Odisea

După ce cobori, te poți răsfăța cu o gustare și un pahar de sangria la Odisea, un restaurant cochet pe care noi am pus ochii înainte să urcăm la Gibralfaro.

Odisea se află chiar la baza scărilor care urcă spre punctul de belvedere, iar un pahar de sangria costă 5 euro. Cam piperat, dar ținând cont de faptul că-l bei la umbra portocalului plin cu fructe…treacă de la tine.

restaurant odisea malaga

Sper că ai reușit să-ți faci o idee despre locurile pe care poți să le vizitezi în Malaga în câteva ore, însă recomandarea mea este să aloci acestui oraș mai mult timp.

Iar dacă vrei ca experiența ta să fie completă, nu uita că Andalusia este locul unde s-a născut muzica flamenco, iar în Malaga sunt câteva locuri unde te poți bucura de o astfel de experiență.

O să-ți povestesc și eu despre spectacolul de flamenco la care am asistat într-o seară. Așa că stai pe aproape! Ne reîntâlnim curând pe ritmuri de castaniete!

CITEȘTE ȘI:

Bine de știut dacă vrei să închiriezi mașină în Malaga

Seară de flamenco în Malaga

Cât costă o vacanță în Andaluzia în extrasezon?

Ce poți face în Andaluzia în 3 zile?

2 Comments Write a comment

2 Comments

  • adailton 25 martie 2018

    Fascinat „doar” de prezența portocalilor în pârg 🙂

    • Andreea 25 martie 2018

      Stiu ce spui! Eu am facut o adevarata pasiune pentru ei!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: