Ce poți vizita în Palma de Mallorca

Ce poți vizita în Palma de Mallorca și-n împrejurimi

Mallorca este o destinație generoasă, care satisface nu numai dorința de relaxare a iubitorilor de plajă, căldură și soare, ci și a celor care vor să exploreze, așa că astăzi vin cu sugestii care să te ajute să-ți faci o idee despre ceea ce poți vizita în Palma de Mallorca și în împrejurimile ei.

Ca să poți descoperi cât mai multe locuri ar fi bine să închiriezi o mașină cu care să străbați insula de la un cap la altul.

Dacă totuși n-ai în plan așa ceva, poți folosi transportul în comun, însă înainte de asta trebuie să faci un research amănunțit ca să vezi cât de departe poți ajunge folosindu-l.

Și ca să n-o mai lungim, iată o listă cu ceea ce poți vizita în Palma de Mallorca dar și în restul insulei.

Ce poți vizita în Palma de Mallorca?

Palma de Mallorca este capitala insulei și are destule de oferit. Descoperi aici locuri încărcate de istorie și artă, lăcașuri de cult, dar și parcuri, terase sau baruri în care te poți relaxa cu prietenii.

Poți vizita cele mai căutate obiective turistice sau poți rătăci prin labirintul de străduțe din centrul vechi. O zi îți este de ajuns ca să-ți faci o idee despre capitala insulei Mallorca.

Cea care atrage cei mai mulți turiști este Catedrala ”La Seu.Aceasta impresionează prin stilul gotic în care este construită, prin dimensiuni și prin faptul că însuși Gaudi a contribuit la restaurarea ei.

Catedrala a fost construită pe locul unei foste moschei, la ordinul regelui Jaime I de Aragon. Acesta a promis că va costrui o biserică după experiența unei furtuni pe mare, în urma căreia el și echipajul său au fost salvați printr-o minune.

În apropiere se află Parc de Mar și însăși marea Mediterană pe care o poți privi de pe platoul catedralei.

Ce poți vizita în Palma de Mallorca
Ce poți vizita în Palma de Mallorca

În centrul Palmei de Mallorca mai poți vizita Băile Arabe, care încă mai păstrează un strop din arhitectura musulmană. Vei găsi aici o grădină însorită și vei afla frânturi de istorie ce amintesc de invazia arabă.

Ce poți vizita în Palma de Mallorca -Baile Arabe

Un alt loc căutat de turiști este Palatul Bellvere, singurul palat circular din Spania. Acesta este poziționat la 100 de metri deasupra mării, într-o pădure de pini și merită vizitat mai mult pentru priveliștile pe care le oferă asupra orașului, decât pentru colecțiile expuse în interior.

Ce poți vizita în Palma de Mallorca
Ce poți vizita în Palma de Mallorca
Ce poți vizita în Palma de Mallorca

În Palma de Mallorca mai poți vizita Palatul Almudaina, Muzeul Mallorca sau Muzeul de Artă modernă și contemporană.

În materie de restaurante îți recomand Varadero, care e situat pe malul mării și oferă o bucătărie tradițională și niște cocktailuri excelente.

Ce vizitezi în imprejurimi?

Cum spuneam, Mallorca e o insulă mică, iar cu mașina ajungi ușor dintr-un loc în altul. De altfel, întreaga insulă poate fi străbătută de la un capăt la celălalt, în aproximativ 2 ore.

În afara Palmei de Mallorca găsești câteva locuri superbe, de care n-ai cum să nu te îndrăgostești la prima vedere. Iată despre ce e vorba:

Valldemossa

Situată la 30 de minute de mers cu mașina de Palma, Valldemossa este una dintre cele mai frumoase așezări de pe insulă! O splendoare de sat, cu străzi pitorești care urcă și coboară printre casele de piatră. Toate intrările caselor sunt decorate cu flori, ceea ce face ca plimbarea prin Valldemossa să fie o adevărată încântare.

Ce poți vizita în Palma de Mallorca - Valldemossa

Valldemossa este cunoscută nu numai pentru frumusețea ei ci și pentru faptul că celebrul compozitor Frederic Chopin și iubita sa, George Sand au poposit aici pentru câteva luni.

Un muzeu dedicat lor așteaptă vizitat, iar anual aici are loc un festival de muzică dedicat compozitorului.

Ce poți vizita în Palma de Mallorca - Valldemossa
Ce poți vizita în Palma de Mallorca - Valldemossa

Mirador Na Foradada

Situat la aproximativ 20 de minute de mers cu mașina de Palma, Na Foradada e locul perfect din care poți privi apusul și te poți relaxa la terasa amenajată lângă punctul de belvedere.

Mai găsești aici și un restaurant poziționat deasupra mării, în care poți lua cina cu un ochi în farfurie și cu celălalt la priveliștea de afară. Muzica e bună, atmosfera primitoare, iar apusurile…fără cuvinte.

Ce poți vizita în Palma de Mallorca - Valldemossa - Na Foradada

Alcudia

Situat în partea de nord a insulei, Alcudia e un oraș medieval, al cărui centru încă mai este înconjurat de zidurile vechii cetăți. Străzile sunt îngrijite, iar intrările caselor decorate cu flori, la fel ca în Valldemossa.

Ce poți vizita în Palma de Mallorca - Alcudia
Ce poți vizita în Palma de Mallorca - Alcudia

Centrul vechi e echipat cu restaurante, terase, magazine de suveniruri. Prețurile sunt mai mici decât în celelalte orașe pe care le-am vizitat.

În apropiere de Alcudia se află stațiunea Port de Alcudia, unde găsești o plajă lungă cât vezi cu ochii și tot în apropiere de Alcudia se află și plaja special destinată iubitorilor de Kitesurf. Nu trebuie neapărat să practici, poți fi doar un simplu privitor.

Ce poți vizita în Palma de Mallorca - Alcudia

Cap de Formentor

Capul Formentor reprezintă cel mai nordic punct al insulei și este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am vizitat în Mallorca.

Ce poți vizita în Palma de Mallorca - Cap de Formentor

O mulțime de turiști se aventurează spre farul de la Capul Formentor pentru a privi apusul, așa că drumul până acolo poate deveni aglomerat.

Pe parcursul traseului sunt câteva puncte de belvedere pe care ar fi bine să nu le ratezi. Acestea oferă panorame spectaculoase asupra mării și stâncilor. Și încă ceva. Fii cu ochii în patru pentru că vei avea ocazia să vezi capre sălbatice.

Ce poți vizita în Palma de Mallorca - Cap de Formentor
Ce poți vizita în Palma de Mallorca - Cap de Formentor

Insula Dragonera

Insula Dragonera se află la vest de Mallorca și este o insulă nelocuită. Numele i se trage de la micii ”dragoni” care o populează.

Pe insula Dragonera nu ai mare lucru de văzut în afară de sutele, miile și zecile de mii de șopârlițe curioase care mișună peste tot.

Ce poți vizita în Palma de Mallorca - insula dragonera

Plimbarea cu barca e totuși plăcută, la fel și opririle pe care aceasta le face pentru bălăceală și înnotat. Croaziera durează 5 ore, iar în timpul ei primești masa de prânz. În cazul nostru aceasta a constat într-o porție generoasă de paella, salată, paste, apă și sangria.

Bărcile spre insula Dragonera pleacă din mai multe locații, iar despre orar și prețuri, găsești detalii aici.

Port de Soller

Port de Soller e o stațiune cochetă, pe care noi am vizitat-o cu ocazia croazierei spre Sa Calobra.

E o plăcere să te plimbi prin Port de Soller, fie pe jos sau cu tramvaiul de epocă special destinat turiștilor.

Am rătăcit și noi într-una din zile prin Port de Soller. Am admirat casele cochete, portul și am testat iaurtul înghețat cu fructe și M&M, care s-a dovedit a fi delicios!

Ce poți vizita în Palma de Mallorca -Port de Soller
Ce poți vizita în Palma de Mallorca
Ce poți vizita în Palma de Mallorca -Port de Soller

Cuevas del Drach

Cuevas del Drach este unul dintre cele mai inedite locuri pe care le-am vizitat în Mallorca și cea mai frumoasă peșteră de pe insulă.

În interiorul peșterii vei vedea stalactite, stalagmite și un lac subteran pe care la sfârșitul vizitei se va desfășura un mini-concert de muzică clasică. Cu luminile stinse vei asculta piese de Bach și Vivaldi, cântate de un cvartet de coarde aflat într-o barcă.

Timp de 10 minute vei audia în liniște muzica, apoi te vei întorarce la lumina zilei, cu barca sau la pas, după preferință.

Ce poți vizita în Palma de Mallorca -cuevas del drach

Sper că ți-am stârnit pofta de a explora insula și ți-am fost de folos cu sugestiile referitoare la ceea ce poți vizita în Palma de Mallorca și în împrejurimile ei. Vacanță plăcută și spor la descoperit!

Fii la curent cu noutățile și urmărește blogul meu de călător pe facebook și instagram. Te aștept să vizităm împreună lumea!

CITEȘTE ȘI:

5 activități de neratat în Mallorca

3 plaje din Mallorca la care mi-a rămas gândul

Cum reacționează mallorchinii atunci când primesc dulciuri românești

No Comments Write a comment

No Comments

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: