Cât costă o vacanță în sudul Spaniei în extrasezon

Cât costă o vacanță în sudul Spaniei în extrasezon?

Astăzi îți spun despre cât costă o vacanță în sudul Spaniei sau mai bine zis, despre cât ne-a costat pe noi minivacanța din Andaluzia, pe care am făcut-o în extrasezon. Îți povestesc despre bugetul cu care am acoperit cheltuielile pentru biletele de avion, cazare, transport, mâncare și intrări la obiective.

Buget pentru biletele de avion și cazare

Ca să putem vizita sudul Spaniei, am zburat cu Wizz Air până în Malaga. Biletele de avion le-am cumpărat cu 2 luni înainte de plecare și ne-au costat puțin peste 50 de euro. Spune tu, cum să refuzi o asemenea ofertă?

La capitolul cazare a fost cam așa: ”Luăm o cameră scumpă sau economisim ca să închiriem mașină?”  -”Închiriem mașină!”

Și atunci am redus foarte mult aria căutărilor. N-am uitat după hosteluri și am ales Casa Al Sur Terraza Hostel, care ne-a convins datorită poziționării centrale și a terasei superbe de pe acoperiș.

Am luat o cameră de 4 persoane (cu baie privată) pentru care am plătit 195 de euro pentru 3 nopți. Asta însemnă aproape 50 de euro de persoană. Un preț bun, zic eu.

Cât costă o vacanță în Andaluzia -Casa Al Sur Terraza Hostel

Cât costă o vacanță în sudul Spaniei – cheltuieli pentru mașină

Închirierea mașinii pentru 3 zile ne-a costat 115 euro cu absolut toate asigurările incluse. Am mai cheltuit în plus 60 de euro pentru benzină și vreo 10, pentru parcări.

Găsești aici un articol întreg în care am scris despre cum, de la ce firmă și din ce locație am închiriat mașina, care a fost procedura de închiriere și cum stă treaba cu parcările în Spania.

Bine de stiut daca vrei sa inchiriezi masina in Malaga

Cheltuieli pentru mâncare

Prețurile pentru mâncare sunt diverse și depind de zona în care te hotărăști să iei masa. Noi am mâncat în Malaga și o singură dată în Setenil de las Bodegas.

În Malaga, în zonele turistice vei plăti pentru un prânz între 15 și 20 de euro, însă în zonele mai retrase, pentru același meniu, poți plăti înjumătățit.

Un mic dejun constând în ouă prăjite și bacon plus cafea, te va costa 7 euro, iar o cină constând într-o friptură de vită cu legume și un pahar de vin – 15 euro.

Cât costă o vacanță în Andaluzia, Sudul Spaniei

Un pahar de sangria costă 6 euro în buricul târgului și numai 3 în zonele neturistice, un capucino sau un fresh de portocale – 2 euro, o bere -1, 5 euro. Pentru o porție mare de tortilla vei plăti 5 euro, iar pentru o paella – 10 euro.

În Setenil de las Bodegas am mâncat anghinare umplute (alcachofas) și dovlecei pane cu miere. N-aș fi crezut, dar surprinzător, au fost buune! Prețul – 5 euro porția.

Cât costă o vacanță în Andaluzia, Sudul Spaniei

Dacă pe lângă bunătățile locale vrei să ai parte și de un spectacol de flamenco, trebuie să știi că în Malaga sunt câteva restaurante unde poți lua cina și asista la un astfel de show. Restaurantul Vino Mio este unul dintre ele. L-am încercat și noi și ne-a plăcut foarte mult. Am povestit aici experiența noastră.

Cât costă o vacanță în sudul Spaniei – prețuri pentru obiectivele turistice

Pentru vizitarea castelului Gibralfaro și cetății Alcazaba din Malaga, vei plati 3,50 (bilet combinat). Intrarea în Catedrala Malaga costă 2 euro, iar dacă vrei să vizitezi muzeul Picasso, vei scoate din buzunar 10 euro.

Cât costă o vacanță în Andaluzia

Vizitarea Palatului Alhambra (Granada) te va costa 14 euro. Îți recomand să-ți iei din timp bilet pentru că altfel riști să nu poți intra. Noi am vrut să cumpărăm bilete online cu 2 săptămâni înainte și din păcate nu am mai găsit.

Biletul de intrare pentru Real Alcazar din Sevilla costă 9,50 euro la fața locului, însă îl poți cumpăra și online, plătind 1 euro în plus, taxa de emitere. Vizita include interiorul și grădinile palatului.

vacanță în sudul spaniei

Dacă vrei să parcurgi Caminito del Rey, pregătește 11, 50 euro pentru intrare. Deasemenea, rezervă din timp și ține cont de faptul că dacă vremea nu e bună, vizita se anulează.

Sper că ai reușit să-ți faci o idee despre cât costă o vacanță în sudul Spaniei în extrasezon. Dacă vrei să-ți faci un plan de vizitare, s-ar putea să te ajute și felul în care ne-am organizat noi minivacanța. Nu-ți mai spun decât drum bun și spor la descoperit Spania!

Fii la curent cu ultimele postări și urmărește blogul meu de călător pe facebook și instagram. Te aștept cu idei, sfaturi, experiențe și multe poze frumoase!

CITEȘTE ȘI:

Impresii din Ronda

Setenil de las Bodegas – satul alb săpat în stâncă

Ce poți vizita în Malaga în câteva ore?

Top 3 obiective turistice din Sevilla

Ce poți face în 3 zile în Andaluzia?


No Comments Write a comment

No Comments

Leave a Reply