panorama-castelul-kalnoky

Vizită la Castelul Kalnoky din Micloșoara

Castelul Kalnoky din Micloșoara a fost pentru mine una din surprizele toamnei trecute. L-am descoperit într-o zi însorită de octombrie, căutând un loc în care să mai facem un popas, pe drumul de întoarcere de la Tușnad spre București.

Am văzut câteva poze cu el pe internet și ne-a surâs ideea de a-l vizita. Mai ales că vremea de-afară era superbă. N-am crezut că o să-mi placă atât de mult, dar uite că experiența mi-a întrecut așteptările.

Cine este contele Tibor Kalnoky

Tibor Kalnoky este descendentul uneia dintre cele mai vechi familii nobiliare din Transilvania. E bun prieten cu prințul Charles și îi administrează acestuia proprietățile din Ardeal.

intrarea-in-castelul-kalnoky

La sfârșitul anilor ’90 s-a întors în România ca să preia moștenirea familiei, însă n-a putut intra în posesia castelului pentru că acesta este acum proprietatea statului.

L-a concesionat totuși pe o perioadă de 49 de ani și cu ajutorul fondurilor norvegine l-a restaurat, făcând din el una dintre principalele atracții ale zonei.

castelul-kalnoky-vazut-din-exterior

Castelul Kalnoky

Castelul e construit în stil renascentist și înfățișează modul de viață al nobililor transilvăneni din secolul al XIX-lea.

camera-doameni

Vei vedea în interior cum arătau sălile de ceremonie, camerele și dormitoarele unui conac transilvănean.

Vei păși prin Salonul de gală, prin Camera Pianului (care apropo, e un Stricher original, adică modelul pe care cânta Brahms), vei putea privi îndeaproape Camera Doamnei, Camera Stăpânului și Bucătăria.

camera-pianului

După turul din interior poți explora în voie curtea, frumos amenajată cu un mic lac cu stuf și nuferi, printre care sar o mulțime de broaște curioase.

Nuferi-pe-lacul-din-curtea-castelului-kalnoky
lacul-cu stuf-din-curtea-castelului-kalnoky

Te mai poți refugia la terasa din spatele castelului, pentru o cafea sau ceva răcoritor, sau te poți juca cu cei doi măgăruși super simpatici.

magarus-in-curtea-castelului-calnoky

De știut

Vizita la Castelul Kalnoky din Micloșoara se desfășoară numai cu ghid. Tururile au loc din oră în oră, iar biletul costă 15 lei.

Noi am avut o ”ghidușă” care ne-a însoțit și ne-a povestit despre castel într-un mod foarte prietenos, pe înțelesul tuturor.

balconul-castelului-kalnoky

La sfârșit am mai stat de vorbă și printre altele ne-a spus că de câțiva ani a renunțat la viața pe care o avea în Cluj, ca să se întoarcă acasă și să promoveze locurile dragi inimii ei.

Mă bucur că am descoperit și eu Castelul Kalnoky din Micloșoara, iar acum, după ce l-am vizitat, încep să visez la un tur prin Ținutul Conacelor. Poate la vară, cine știe.

Fingers crossed!

lac-cu-nuferi

Fii la curent și cu alte postări și urmărește blogul meu de călător pe facebook și instagram. Te aștept să vizităm împreună România!

CITEȘTE ȘI:

10 locuri de vizitat în România

Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș

Cu mocănița pe Valea Vaserului

Abația Cisterciană Cârța, Sibiu

2 Comments Write a comment

2 Comments

 • Larisa 13 ianuarie 2019

  M-ai cucerit din titlu. Castelele si tot ce tine de cladiri monument sunt o pasiune pt mine. O intrebare, se ajunge greu acolo?

  • Andreea 14 ianuarie 2019

   Ce frumos!
   La Miclosoara ajungi usor. Drumul e bun, nu-s nici un fel de probleme.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: