Cartierul Trastevere, cel mai pitoresc loc din Roma

Cartierul Trastevere, Roma – plimbare la pas

Cartierul Trastevere e poate cel mai pitoresc loc pe care-l vei vizita în Roma. Are un farmec aparte și emană o atmosferă tipic italienească.

Străzile înguste și pietruite, clădirile pline de flori și plante agățătoare, terasele vesele, muzica ce se aude dinăuntrul lor și sonoritatea limbii italiene care-ți învăluie urechile, toate crează o atmosferă de ”dolce far niente” de care ai vrea să te bucuri în fiecare zi.

Cartierul Trastevere, cel mai pitoresc loc din Roma

Trastevere a fost la început un cartier sărac, locuit în majoritate de pescari și imigranți (cei mai mulți evrei și sirieni) . Se spune că mai târziu, figuri importante ale imperiului roman și-ar fi construit domenii aici, printre care și Julius Caesar.

Cartierul Trastevere, cel mai pitoresc loc din Roma

Astăzi, Trastevere găzduiește câteva universități americane private, iar locuitorii cartierului, care se numesc trasteverini se laudă cu faptul că Ennio Morricone, celebrul compozitor de muzică de film și regizorul Sergio Leone ar fi frecventat una din școlile catolice din cartier.

Ce poți face în Trastevere?

Trastevere nu e locul în care vii ca să vizitezi obiective, ci să te relaxezi, să te plimbi sau să lenevești.

Așadar, poț rătăci dimineața pe străduțe, apoi te poți opri la una din terase ca să bei o cafea, în timp ce urmărești cum proprietarii de restaurante aduc mărfuri pentru consumul de peste zi.

Cartierul Trastevere, cel mai pitoresc loc din Roma

Poți face un popas pe treptele fântânii din Piața Santa Maria sau poți vizita biserica cu același nume. Nu uita să mănânci și o înghețată cum numai itlaienii știu să facă.

După ce te-ai odihnit, ia-o iar din loc și nu te opri până nu simți că atmosfera boemă a cartierului ți-a umplut sufletul.

Cartierul Trastevere, cel mai pitoresc loc din Roma

Mie mi s-a părut că Trastevere seamănă oarecum cu Alfama din Lisabona. Amândouă au același aer molcom și un ritm de viață mai domol. Iar rufele pe care locuitorii din Trastevere le întind la geamuri mă duc inevitabil cu gândul la Lisabona.

Cartierul Trastevere, cel mai pitoresc loc din Roma

Cum ajungi în cartierul Trastevere din Roma?

La pas, cu harta în mână. Poți lua ca punct de reper Isola Tiberina, de unde mai faci doar 10 minute pe jos.

Mai poți pleca spre Trastevere și de la Castelul Sant Angelo care se află la o distanță de 30 de minute de mers pe jos de pitorescul cartier.

Dacă însă vrei să faci economie de pași, în Trastevere poți ajunge cu tramvaiul nr. 8 până la stația Belli.

În concluzie, dacă mergi la Roma, dă o tură și prin cartierul Trastevere, ca să descoperi un loc nou și să-ți completezi experiența trăită în Cetatea Eternă.

Urmărește Blogul meu de călător și pe facebook sau instagram ca să fii la curent cu toate postările. Te aștept să vizităm lumea împreună!

CITEȘTE ȘI:

Cele mai frumoase piețe din Roma

Info și recomandări utile pentru o vacanță la Roma

Grădina cu Portocali, un loc mai puțin cunoscut din Roma

No Comments Write a comment

No Comments

Leave a Reply