Bine de stiut daca vrei sa inchiriezi masina in Malaga

Cum am închiriat mașină în Malaga, Spania

În Malaga am închiriat pentru prima dată mașină în afara țării, așa că am avut câteva emoții. Totul a fost însă mai simplu decât ne-am așteptat, așa că îți povestesc și ție cum a decurs procesul de închiriere: la ce firmă am apelat, cum am făcut rezervarea și cum am procedat la fața locului.

De la ce firmă am închiriat mașina în Spania

Nouă ne-au atras atenția două dintre firmele de închirieri auto din Malaga: Goldcar și Malagacar

Inițial ne-am orientat spre Malagacar. Le-am scris un email, iar răspunsul primit ne-a cam descurajat. Nu mai aveau mașini disponibile pentru perioada în care călătoream noi. De fapt mașini aveau, dar nu categoria cerută de noi. Așa că Goldcar a fost următoarea opțiune pe listă.

Ce ne-a plăcut la Goldcar au fost prețurile bune, siteul explicit și faptul că nu am avut nevoie de un card de credit pentru a închiria mașina. Am făcut-o folosind un card debit, iar politica aceasta am mai întâlnit-o doar la cei de la Malagacar. În rest, toate celelalte firme de închirieri auto din Malaga specifică clar faptul că nu acceptă carduri debit, ci numai credit.

Goldcar-cum inchiriezi masina in malaga

Cum am făcut rezervarea și cum am luat în primire mașina

Am intrat pe site și după ce am citit politica de închiriere (ca să știm la ce ne înhămăm), am selectat datele între care ne doream să rezervăm mașina, apoi sediul de unde urma să o ridicăm.

Goldcar are două sedii în Malaga. Unul în aeroport și unul lângă gara din Malaga. Noi am luat mașina din aeroportul Malaga și tot acolo am lasat-o la întoarcere.

Am selectat apoi tipul de mașină și pachetul dorit. Am optat pentru o mașină din clasa CC și pachetul KEY’N GO cu toate asigurările incluse (full coverage insurance) și varianta politicii de combustibil FULL/FULL.

Am luat mașina cu rezervorul plin și am adus-o înapoi, la fel. Plata am făcut-o online, iar costul total a fost de 115 de euro pentru 3 zile.

Pentru că am optat pentru varianta Full coverage insurance, nu ni s-a oprit nici un fel de depozit, drept garanție, nici la momentul rezervării și nici atunci când am ridicat mașina.

Ni s-a părut avantajos pachetul KEY’N GO pentru că ne-a scutit de așteptatul la ghișeu pentru chei și formalități. Ne-am luat singuri cheile de la automatul Goldcar și apoi ne-am îndreptat direct spre parcare. Nu știu cum sună asta pentru tine, dar pentru noi a fost perfect!

rezervare goldcar inainte sa inchiriem masina in malaga

Odată ajunși în aeroport ne-am îndreptat către oficiul Goldcar pentru că acolo se află și automatul despre care îți spuneam. Oficiul Goldcar se află la etajul 0, chiar lângă banda de bagaje. A fost simplu să ajungem pentru că peste tot sunt săgeți care ne-au îndrumat într-acolo.

Nu am stat la rând ci am folosit automatul. Am introdus numărul rezervării apoi am ales mașina. Opțiunile noastre au fost un Peugeot 208 și un Ford Fiesta. Am mers pe mâna francezilor și am bifat Peugeot-ul. Cheile au căzut imediat în cuva de colectare, iar pe ecran ne-a fost afișat numărul locului de parcare și etajul de la care urma să luăm mașina.

Am luat mașina din parcarea Goldcar situată la -1, iar la întoarcere am lăsat-o tot în parcarea Goldcar, însă la terminalul plecări. Un angajat al firmei ne-a verificat rezervorul și tot la el am lăsat și cheile.

Cât au costat benzina și parcările

La capitolul parcări, am avut emoții. Știam că în Malaga parcările gratuite sunt puține, iar cele cu plată, costisitoare. Noi ne-am cazat în centrul vechi, unde ne-am așteptat la ce era mai rău. Dar n-a fost așa. Am găsit loc de parcare pe străduțe în fiecare seară. O dată, chiar în fața hostelului. Am fost norocoși!

În Spania există câteva reguli de parcare de care e bine să ții cont. Le-am aflat și noi la fața locului de la un localnic.

Locurile de parcare sunt marcate cu diferite culori. Poți parca gratuit pe locurile marcate cu alb. Cele cu galben sunt pentru rezidenți, iar cele cu albastru sunt locuri de parcare cu plată. În apropierea lor vei găsi și automatele unde poți achita, însă în weekend, parchezi gratuit.

Mai există și varianta parcărilor subterane, unde plătești în funcție de cât stai. Noi am parcat subteran în Ronda și în Sevilla, unde am plătit 2 euro/oră.

Prețul unui litru de benzină este de 1,26 euro, iar un plin, exact atât cât am consumat noi în 3 zile de hoinăreală cu mașina, a costat 63 de euro.

Merita sa inchiriezi masina in Malaga?

A meritat să închiriem mașină în Spania?

Eu zic că da! Am avut libertate de mișcare și confort, iar costurile au fost apropiate celor pe care le-am fi plătit pentru trenuri și autobuzuri.

Ne-am plimbat într-un ritm propriu și am putut face shimbări în program după bunul plac.

Așa că dacă te hotărăști și tu să închiriezi mașină în Malaga pentru a te plimba în voie prin Andalusia, nu-ți mai spun decât că Spania e o țară minunată și merită să-i bați drumurile (pe patru roți), care apropo sunt excelente.

Merita sa inchiriezi masina in Malaga

Uite ce curcubeu frumos am surprins în drum spre Ronda. Cu siguranță n-am fi putut opri dacă am fi mers cu autocarul. Nici pentru el, nici pentru livezile de măslini, lâmâi și portocali, care se întind cât vezi cu ochii, sau pentru satele maure pe lângă care am trecut.

O să-ți povestesc într-un alt articol despre aceste satele albe din Spania (numite și pueblos blancos) și în special despre unul anume, construit sub stâncă.

Până atunci, însă, nu uita să ții pasul cu noutățile pe pagina de facebook și instagram. Pe curând!

CITEȘTE ȘI:

Ce vizitezi în Malaga în câteva ore?

Seară de flamenco la restaurantul Vino Mio, Malaga

Vacanță în Andaluzia. Ce poți face 3 zile în sudul Spaniei?

Setenil de las Bodegas, satul alb săpat în stâncă

Impresii din Ronda

No Comments Write a comment

No Comments

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: