Activități de neratat în mallorca

5 activități de făcut în Mallorca

Gândul mi se întoarce spre Mallorca, iar ochii vizualizează instantaneu, într-un amalgam de secvențe rapide, plajele luminoase cu apă azurie, stâncile înalte după care soarele se ascunde în amurg, satele cochete dintre munți și marea, întinsa mare… A fost frumoasă vacanța noastră pe insulă! Și pentru că vreau ca și experiența ta să fie bogată și diversă, îți recomand azi câteva activități de făcut în Mallorca.

Explorează munții Sierra de Tramuntana

Alege un roadtrip pe Sa Calobra, celebrul drum care șerpuiește prin munți ca Transfăgărășanul românesc, sau optează pentru o plimbare cu barca până la Torrent de Pareis, canionul care se naște din mare.

Activități de neratat în mallorca

Vei fi impresionat de priveliștile de care vei avea parte. Iar dacă simți că ai stat prea mult izolat de civilizație și vrei să revii, vizitează Valldemossa, Soller, sau Port de Soller. Plimbă-te agale pe străduțe, urmărește bărcile care intră sau ies din port și simte mirosul mării. Lasă-te învăluit de farmecul ei, de care știi că odată plecat, îți va fi iarăși dor.

Activități de neratat în mallorca

Fă o croazieră cu barca pe Mediterană

Știi vorba aceea care spune că mai importantă decât destinația, e călătoria? Eu zic că o putem aplica și-n materie de croaziere pe mare. Fie că alegi să ieși în larg cu Catamaranul, sau vrei să faci o croazieră spre Insula Dragonera sau Torrent de Pareis, călătoria pe mare va fi întotdeauna un prilej de bucurie.

Activități de neratat în mallorca

Vei putea astfel să privești insula Mallorca dintr-un alt unghi și să vezi mai îndeaproape lumea subacvatică. Majoritatea bărcilor au geamuri de sticlă în partea de jos, prin care poți privi vietățile marine. În plus, vei putea înota printre pești și te vei bălăci în cea mai curată apă, în mijlocul mării. Așa-i că te tentează să treci croaziera cu barca pe lista cu activități de făcut în Mallorca?

Aventurează-te pe plajele izolate, mai puțin știute

Plajele din stațiuni sunt grozave, însă cele ascunse, mai puțin turistice, sunt extraordinare. Apa are o culoare incredibilă, iar peisajul sălbatic îți oferă șansa de a explora împrejurimile.

Cala Varquez, Cala Pi sau celebra plajă din Sa Calobra sunt numai câteva alternative la vânzoleala din stațiuni.

Activități de neratat în insula mallorca- snorkeling

Poți face nestingherit snorkeling și poți înota în voie, pentru că marea e rareori agitată. Poți face sărituri în apă și te poți plimba pe stânci ca să admiri peisajele.

3 plaje din Mallorca

Fă un tur al celor mai frumoase peșteri din insulă

Descoperă lumea subterană a Mallorcăi și vizitează cele mai frumoase peșteri din insulă. Cuvas del Drach, Cuevas dels Hams și Cuevas de Arta sunt doar câteva dintre ele.

Activități de neratat în mallorca

Vei vedea stalactite și stalagmite uriașe și câteva lacuri subterane cu apă limpede. În Cuevas del Drach și Cuevas dels Hams vei avea ocazia ca la sfârșitul vizitei să asiști la un mini concert de muzică clasică. Timp de câteva minute vei asculta piese de Bach, Vivaldi sau Mozart, cântate de un cvartet de coarde aflat într-o barcă plutitoare pe lac. Așadar, pune pe lista ta cu activități de făcut în Mallorca și turul celor mai frumoase peșteri din insulă.

Ce poți vizita în Palma de Mallorca -Cuevas del Drach

Ia lecții de Kitesurf

Dacă te numeri printre curajoși și vrei să experimentezi senzații pe care nu le vei uita prea curând, atunci încearcă unul din sporturile nautice preferate ale mallorchinilor- kitesurf-ul. Învață să folosești echipamentul special și lasă-te purtat de vânt pe valuri, în prezența instructorilor, care te vor îndruma și-ți vor spune exact ce trebuie să faci.

Ce poți vizita în Palma de Mallorca - Alcudia

În Mallorca există câteva plaje special destinate iubitorilor de kitsurf. Acestea se află între Alcudia și Pollenca, locul în care vântul este puternic, favorizând astfel practicarea sporturilor pe apă. Nu contează dacă ești începător, sau dacă ai mai practicat înainte. Vei găsi pe plaje profesioniști dornici să te îndrume sau să-ți închirieze echipamentele.

Sper că vei găsi inspirație în lista cu activități de făcut în Mallorca și că vei avea parte de un sejur plin de soare, mare și activități diverse. Vacanță frumoasă și spor la experimentat!

Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmărește blogul meu de călător pe facebook și instagram. Te aștept să descoperim împreună lumea!

CITEȘTE ȘI:

Ce poți vizita în Palma de Mallorca și în imprejurimi

3 plaje din Mallorca la care mi-a rămas gândul

Cum reacționează mallorchinii atunci când primesc dulciuri românești

No Comments Write a comment

No Comments

Leave a Reply