3 plaje din Mallorca

3 plaje din Mallorca la care mi-a rămas gândul

Nu sunt eu genul care să stea prea mult la soare, însă în vacanța din care m-am întors recent, am descoperit câteva plaje din Mallorca, la care încă îmi mai rătăcește gândul.

Mallorca este cea mai mare insulă a Spaniei și are peste 120 de plaje, așa că în orice direcție ai merge, e imposibil să nu dai de vreun golfuleț ascuns de ochii turiștilor, sau de vreo plajă întinsă, cu umbreluțe și șezlonguri.

Într-o săptămână de vacanță în Mallorca, am poposit și noi pe câteva plaje, iar astăzi vreau să-ți povestesc despre 3 dintre cele care mi s-au părut a fi cele mai frumoase.

Plaja din Sa Calobra

Sa Calobra este un sat minuscul situat în munții Tramuntana, în partea de nord-vest a insulei. Ai două posibilități de a ajunge acolo: cu mașina, străbătând șoseaua care șerpuiește printre munți ca transfăgărășanul nostru, sau cu barca, din Port de Soller.

Cu oricare din cele două alegi să mergi, vei fi uimit de frumusețea zonei și de spectaculozitatea peisajelor de care vei avea parte pe drum.

3 plaje din Mallorca - Sa Calobra

În Sa Calobra vei găsi două plaje. Prima se află în port, acolo unde opresc bărcile, iar a doua, la o distanță de 10-15 minute de mers pe jos.

Aceasta din urmă este plaja oficială din Sa Calobra și despre ea vreau să-ți povestesc.

Formată în locul în care Canionul Torrent de Pareis întâlnește albastrul mării Mediterane, plaja Sa Calobra face senzație datorită cadrului natural în care este amplasată.

Încadrată de două stânci înalte și roșiatice, Plaja Sa Calobra e recompensa de care ai parte la finalul traseului străbătut prin munți sau pe mare.

Noi am ajuns aici cu barca. Călătoria a durat 40 de minute, timp în care ochii ni s-au desfătat cu frumuseți create de natură.

Stânci cu forme ciudate ne-au vegheat drumul, apoi, în apropiere de Sa Calobra, porțile canionului s-au deschis, lăsând la vedere plaja îngustă, formată dintr-un amestec de nisip și pietre mici, rotunde.

3 plaje din Mallorca - Sa Calobra

Din portul Sa Calobra am urmat indicatoarele și după ce am trecut printr-un tunel săpat în munte, am ajuns la baza canionului. De aici, fie continui mai departe prin canion, fie te oprești pe plajă, îți întinzi prosopul și alergi în grabă spre mare.

3 plaje din Mallorca
3 plaje din Mallorca - Sa Calobra

Apa este extrem de curată, cam rece și destul de adâncă, așa că plaja nu e recomandată familiilor cu copii mici.

Dacă vrei să mergi la Sa Calobra, ai nevoie de încăltămintea de apă, pentru că e destul de dificil și neplăcut să calci cu tălpile goale pe pietrele de pe plajă.

Mai ține minte că plaja e neamenajată, iar singurul loc de unde poți să cumperi apă sau mâncare este portul. Prețurile sunt cam piperate, așa că dacă poți, pune în rucsac, de acasă, câte ceva de-ale gurii. Dacă totuși crezi că nu-i nevoie, pregătește-te să plătești pentru o sticlă de apă 3 euro, iar pentru un sandwich, 6 euro.

Cala Pi

Catalanii numesc ”cale”, acele plaje din Mallorca, formate în golfurile țărmului mării Mediterane.

Calele sunt de obicei amplasate în locuri ascunse, umbrite de stânci, sunt mici, iar apa este mult mai curată decât pe plajele din stațiuni.

3 plaje din Mallorca -cala Pi

Cala Pi se află în sudul insulei, la o oră distanță de mers cu mașina de Palma de Mallorca. În apropiere de Cala Pi mai găsești încă două plaje drăguțe, Es Trenc și Sa Rapita, unde dacă n-ai inhibiții, poți face și nudism.

Cala Pi e mică, liniștită și fără valuri, cu părți însorite și umbroase, un loc prietenos pentru familiile cu copii. Apa nu e adâncă la țărm, iar cei mici se pot bălăci în voie.

3 plaje din Mallorca -cala Pi

Pe lângă stânci găsești locuri pline de vegetație subacvatică și o mulțime de pești, așa că locul e potrivit și pentru iubitorii de snorkeling.

Dacă vrei să arunci o privire de la înălțime asupra calei, poți urca pe stâncile care o înconjoară, iar de acolo vei admira în voie multiplele nuanțe de turcoaz ale apei.

3 plaje din Mallorca -cala Pi

Cala Varquez

Cala Varquez se află în partea de est a insulei, în apropiere de Porto Cristo și Cuevas del Drach, una dintre cele mai căutate atracții turistice din Mallorca. Așa că dacă te hotărăști să vii în zonă, organizează-te în așa fel, încât să nu ratezi cea mai frumoasă peșteră de pe insulă.

Mă întorc acum la Cala Varquez, o plajă adâncită în sălbăticie, cu nisip fin, auriu și o apă clară, deschisă la culoare, prin care vezi tot ce mișcă în Mediterană.

Deși plaja e neamenajată, găsești totuși un băruleț de la care poți cumpăra apă, sandwichiuri, cocktailuri și băuturi răcoritoare.

3 plaje din Mallorca - Cala Varquez

La Cala Varquez poți îmbina relaxarea de pe plajă cu o plimbare pe deasupra stâncilor, până la Puente Natural, de unde priveliștea asupra mării și a țărmului cu siguranță te va impresiona.

3 plaje din Mallorca

La Cala Varquez ajungi cu mașina, iar din Palma de Mallorca faci aproximativ o oră. Din locul în care parchezi, mai ai de mers pe jos o jumătate de oră.

Începi traseul pe un drum prăfuit de țară, apoi treci peste două porți mari de fier trântite la pământ și continui pe o potecă îngustă care șerpuiește printre pini.

3 plaje din Mallorca Cala Varquez

La Cala Varquez mi-a plăcut și atmosfera ușor hipioată. Când am ajuns noi, se cânta la chitară, se făceau exerciții de echilibristică și yoga.

Oricine era binevenit să-și încerce talentele. Mi s-a părut relaxant și primitor.

Mă așteptam ca din cauza locației mai izolate în care se află, să nu fie foarte populată, însă am găsit plaja destul de aglomerată, ca mai toate celelalte plaje din Mallorca în sezon.

3 plaje din Mallorca

Așa arată topul meu personal al celor mai frumoase 3 plaje din Mallorca. Nu știu cum ți s-au părut ție, dar pe mine au reușit să mă țină locului câteva ore bune în fiecare zi.

Cu siguranță sunt multe altele plaje în Mallorca pe care noi n-am apucat să le descoperim, însă dacă tu ai făcut-o, poți lasa un comentariu în care să ne povestești despre ele.

Dacă ți-a plăcut, nu uita să dai share, iar dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmărește blogul meu de călător pe facebook sau instagram. Te aștept să vizităm lumea împreună!

CITEȘTE ȘI:

Ce poți vizita în Palma de Mallorca și în împrejurimi

5 activități de neratat în Mallorca

Cum reacționează mallorchinii atunci când primesc dulciuri românești

2 Comments Write a comment

2 Comments

  • Ella 23 iulie 2018

    Ce peisaje superbe! Deși insula se află pe lista mea (mult prea lungă) cu locuri în care-mi doresc să ajung, eu trăiam cu impresia că nu prea sunt plaje spectaculoase. Acum am un motiv în plus să ajung acolo… 😀

    • Andreea 24 iulie 2018

      Eu recunosc ca pe lista mea nu era, dar am vizitat o prietena…:). Da, plajele din statiuni sunt destul de banale, insa calele sunt superbe. Si pe mine m-au surprins, mai ales ca, la fel ca tine, nu aveam mari asteptari. 🙂

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: