destinatii de toamna in europa

3 destinații de toamnă în Europa, potrivite pentru un city break

Gata cu vara și vacanțele lungi de pe litoral. Toamna e aici și odată cu ea crește în tine dorința de a pleca într-un city break prin Europa. M-am hotărât să-ți vin și eu în ajutor cu câteva propuneri – 3 destinații de toamnă în Europa din care să-ți alegi tu ce ți se potrivește cel mai bine. Nu pleci prea departe și nici nu golești de tot pușculița pentru că sezonul de toamnă aduce cu el prețuri bune pentru zboruri și cazări.

Roma

Dacă n-ai vizitat niciodată Roma, acum e timpul s-o faci! Iar dacă ai făcut-o, crede-mă, ”Cetatea Eternă” nu-i o destinație despre care să spui că ai dat-o gata dintr-o singură lovitură. Vei descoperi mereu și mereu locuri și istorii noi, iar experiențele de care vei avea parte vor fi de fiecare dată diferite. Roma e un loc atât de bogat și divers, deschis tuturor celor dornici să-i descopere secretele.

vacanta la roma

Vremea caldă e și ea un motiv pentru care să vizitezi Roma toamna. Temperaturile sunt mai ridicate decât la noi, așa că ai șansa de a mai purta pentru câteva zile tricou și sandale.

București – Roma este o rută operată de Wizz Air, Ryan Air și Blue Air, iar bilete găsești și sub 50 de euro, dacă ești norocos.

panorama din il vittoriano

Și încă ceva! Gândește-te că pleci într-un city break în Italia și în loc de una, vei avea șansa să descoperi două țări. Da, mă refer la faptul că în aceeași călătorie vei putea vizita și Vaticanul, cel mai mic stat din lume.

spre piata san pietro

Lisabona

Lisabona este una dintre cele mai frumoase destinații de toamnă în Europa, sau de vară, sau de primăvară, sau de orice anotimp în care ai șansa de a o descoperi. Știu sigur că va fi dragoste la prima vedere pentru că Lisabona are un aer irezistibil de atrăgător!

Clima blândă, istoria zbuciumată, cartierele vechi, muzica fado, tramvaiele galbene și delicioasele pasteis de nata te vor convinge că nu-i alta în lume ca ea.

destinatii de toamna in europa

Un alt motiv pentru care merită să vizitezi Lisabona toamna aceasta este Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei și unul din locurile în care te vei întâlni cu imensitatea Oceanului Atlantic.

stanci la cabo da roca

În apropiere de Lisabona mai poți vizita Sintra, orașul palatelor regale. Cascais și Estoril se află și ele la o aruncătură de băț de Lisabona și merită toată atenția ta.

palatul pena exterior

Madrid

Madridul se află pe lista celor mai populare destinații de toamnă în Europa. Deși despre el sunt unii care spun că n-ar fi un oraș prea ofertant, dă-mi voie să-i contrazic și să te asigur că nu-i nimic mai neadevărat!

destinatii de toamna in europa

Vizitează Madridul pentru vestitele și valoroasele galerii de artă. Muzeele Prado sau Reina Sofia te vor surprinde și îți vor întrece așteptările.

destinatii de toamna in europa

Vizitează Madridul pentru Parcul Retiro, în care te poți plimba cu barca pe lac, poți vizita Palatul de Cristal sau pur și simplu te poți relaxa stând întins pe iarbă.

Vizitează Madridul pentru inedita și exotica gară Atocha sau pentru atmosfera însuflețită a celebrelor ei piețe. Piața Mayor sau Porta del Sol merită puse pe lista obiectivelor de văzut în Madrid.

Și nu în ultimul rând, vizitează Madridul pentru bucătăria locală. Papilele tale vor fi în al nouălea cer!

destinatii de toamna in europa

Ce zici? Te tentează vreuna din cele 3 destinații de toamnă în Europa? Dacă da, nu mai sta pe gânduri. Ia-ți bilet și pornește la drum!

Fii la curent și cu alte postări și urmărește blogul meu de călător pe facebook și instagram. Te aștept să vizităm împreună lumea!

CITEȘTE ȘI:

10 locuri de vizitat în România

Info și recomandări utile pentru o vacanță la Roma

Info și recomandări utile pentru o vizită la Vatican

Lisabona, meu amor (I)

Lisabona, meu amor (II)

2 Comments Write a comment

2 Comments

 • Angela Tudose 25 septembrie 2018

  Fericiți cei ca mine care abia de acum înainte încep să se gândească la vacanță! Toate cele 3 propuneri ale tale mi se mai super atractive și deși n-am fost nici la Madrid, nici la Lisabona, Roma este la sufletul meu. Așa că mi-am planificat o vacanță la Roma în adevăratul sens al cuvântului. Am tras un ochi la tine pe blog și așa am aflat de Grădina cu portocali.

  • Andreea 25 septembrie 2018

   Waaaa… Ce ma bucur ca pleci iar la Roma!! Sa ne delectezi cu multe poze!
   E draguta tare Gradina cu Portocali, iar langa ea se afla si Gradina de Trandafiri, despre care stiu ca era deschisa doar primavara, dar mai bine dai un search pe google si afli exact cum sta treaba.
   Vacanta lunga si faina sa ai!

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: