10 Locuri de vizitat in Romania -dunarea la cazane

10 dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România

Pentru că țara în care trăiești nu-i cu nimic mai prejos decât altele atunci când vine vorba de minuni ale naturii, îți propun azi o listă cu 10 dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România, numai bune de luat în seamă atunci când îți plănuiești vacanțele.

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița

Poziționat în județul Caraș-Severin, Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este un loc deosebit, ce adăpostește cascade și lacuri cu ape limpezi și albastre.

Găsești aici Lacului Ochiul Beiului cunoscut pentru culoarea turcoaz a apei și pentru faptul că nu îngheață niciodată.

Locuri de vizitat in Romania

Tot în Cheile Nerei vei putea vizita și Cascada Bigăr, aflată nu numai în topul celor mai frumoase locuri de vizitat în România ci și în cel al celor mai frumoase cascade din lume.

Locuri de vizitat in Romania

Cascadele Beușnița, La Văioaga și Lacul Ochiul Dracului sunt deasemenea locuri unice din Cheile Nerei, care așteaptă să fie descoperite.

Locuri de vizitat in Romania

Cazanele Dunării

Dacă îți dorești relaxare la malul apei și dimineți în care să-ți bei cafeaua acompaniat de orăcăitul broaștelor, atunci vizitează Dunărea la Cazane. Ia-ți cazare în Dubova sau Eșelnița ca să fii cât mai aproape de ea.

Locuri de vizitat in Romania -dunarea la cazane

Fă o croazieră cu barca prin Cazanele Mari și Mici ca să observi mai îndeaproape cum trece Dunărea printre pereți stâncoși, cum se îngustează sau formează golfuri din care o poți admira în toată splendoarea.

Locuri de vizitat in Romania-dunarea la cazane

Vizitează Peștera Veterani, Mănăstirea Mraconia, Peștera Ponicova sau Sculptura lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră din Europa.

 cele mai frumoase Locuri de vizitat in Romania
 cele mai frumoase locuri de vizitat in romania Locuri de vizitat in Romania

Idei de cazare în Eșelnița:

Vila Selina cu piscină, gradină și zonă de plajă privată. Pe booking are nota 9,7 pe booking, conform părerilor clienților.

Pensiunea Cabana Plăpumioara, cu o curte drăguță, sală de biliard și o priveliște superbă spre Dunăre.

Idei de cazare în Dubova:

Casa Cattaleya, cu o atmosferă de 5 stele și gazde primitoare.

Vila Hercule cu piscină și vedere la Dunăre.

Locuri de vizitat în România – Lacul Colibița

Lacul Colibița se află în județul Bistrița Năsăud, la poalele Călimanilor și este un loc din ce în ce mai căutat în România. Zona e pitorească, cu munți și găspodării tărănești, dar și cu pensiuni construite recent pentru a facilita turismul.

peisaj in drumul spre colibita

Dacă vrei să petreci mai multe zile în stațiunea Colibița, îți recomand să-ți cauți din timp cazare, pentru că zona e destul de aglomerată, mai ales în perioada verii.

Iar dacă ești în trecere și vrei să faci un popas pe malul lacului, trebuie să știi că singurul loc prin care poți ajunge în apropierea lui este prin incinta Complexului Fisherman’ s Resort.

insula de pe Lacul Colibita
barca pe lacul Colibita

Idei de cazare în Colibița:

Casa Lipan care primește tichete de vacanță și are nota 9,8 pe booking.

Pensiunea Encian, cochetă, cu camere ce au vedere spre lac și facilități de nota 10.

Casa dintre brazi cu gazde amabile și priveliști frumoase.

Rezervația Naturală Tinovul Mare

Rezervația Naturală Tinovul Mare se află în Poiana Stampei, județul Suceava și e un loc pe care îl îndrăgesc tare mult. E de-al meu, din Bucovina, așa că îl simt aproape de suflet.

La Tinovul Mare găsești o oaza de verdeața și liniște. O potecă lungă de lemn te poartă prin pădurea de pini pe parcursul unui kilometru, printre mușchi și flori sau fructe de pădure (depinde de sezonul în care-l vizitezi). La capătul ei faci cale întoarsă și cu greu te hotărăști să revii în lumea civilizată.

Tinovul Mare-poteca de lemn
covor de muschi la Tinovul Mare

Idei de cazare Tinovul Mare:

Vila Irina, Poiana Stampei. Se închiriază în totalitate.

Pensiunea Eliza, închiriază camere separate.

Cheile Bicazului și Lacul Roșu

Cheile Bicazului fac trecerea între județul Neamț și Harghita – locul în care se află Lacul Roșu. Acesta este cunoscut în România pentru legendele lui și pentru frumusețea locului.

Cine n-a văzut măcar o dată imaginile acelea care surprind trunchiurile copacilor ieșind din apa nemișcată a lacului, sau bărcile ancorate la mal?

Toamna-la-Lacul-Rosu

Am vizitat Lacul Roșu de mai multe ori, în anotimpuri diferite, însă cel mai mult m-a impresionat toamna, când spectacolul de culori face ca peisajul să fie ca rupt dintr-o colecție de tablouri pictate.

Așa că pune Cheile Bicazului și Lacul Roșu pe lista cu locuri de vizitat în România. Nu vei regreta!

toamna-la -Lacul-Rosu
Cheile Bicazului

Transfăgărășan, un loc de neratat în România

…cel mai frumos drum din România! N-o spun numai românii ci și străinii care vin în vizită la noi acasă. 90 de km de șosea ce străbate de la nord la sud Munții Făgăraș, cu serpentine și priveliști spectaculoase. Un traseu pe care fiecare român ar trebui să-l parcurgă măcar o dată în viață.

Locuri de vizitat in Romania

Cascada și Lacul Bâlea sunt două locuri pe care le vei întâlni pe traseu și care merită atenția ta. Fă câte un popas la fiecare dintre ele ca să te bucuri de natură.

Locuri de vizitat in Romania

Satele Peștera și Măgura

La 3 ore distanță de București, în comuna Moeciu, vei găsi 2 dintre cele mai frumoase sate de la poalele Pietrei Craiului, unde dimineața devreme cântă cocoșii, unde mâncarea gătită de localnici e mai gustoasă, iar nopțile târzii petrecute la lumina stelelor te înfioară cu liniștea lor.

satul pestera

În zonă poți face drumeții montane, sau te poți plimba pe coclauri și admira casele răsfirate. Iar dacă ești fan peșteri, poți vizita Peștera Liliecilor localizată în satul Peștera.

Cât despre Măgura, găsești un articol întreg presărat cu poze ”wow!” chiar aici, pe blogul Marcelei de la Călătorii de Weekend.

pestera -piatra craiului

Cazare Peștera:

Chalet Ro, se închiriază în totalitate.

Nobilis-Carpathian Residence, primește tichete de vacanță.

Cazare Măgura:

Pension Nea Marin, amplasată într-o zonă cu peisaje de vis și gazde prietenoase.

Alpine Escape Studio, o cabană adancită în sălbăticia naturii, cu 9,9 pe booking.

Cascada Cailor și Lacul Știol

Cascada Cailor este cea mai mare cascadă din România. Are o înălțime de 90 de metri și se află în Maramureș, în apropiere de stațiunea Borșa.

La Cascada Cailor ajungi ușor, după 20 de minute de urcat cu telescaunul din Borșa și încă 20 de mers pe jos. O privești din depărtare ca să o cuprinzi cu privirea în întregime, apoi te apropii ca să simți răcoarea vaporilor de apă.

Dacă vrei să mai faci puțină mișcare, poți continua traseul până la Tăul Știol, unde te vei relaxa în bătaia soarelui, înconjurat de priveliști de neuitat.

lacul stiol

Valea Vaserului văzută din mocăniță

Completează experiența Maramureșului cu o plimbare pe Valea Vaserului. Cum altfel, dacă nu cu trenul cu aburi?

Vei trece prin mijlocul unor peisaje sălbatice și vei străbate același drum pe care străbunii noștri transportau cu greu lemnul, fie vară sau iarnă, fără să cârtească.

Detalii despre traseul mocăniței găsești aici, iar dacă îți propui o vacanță în Maramureș și o plimbare cu trenul cu aburi, fă-ți din timp o rezervare. Vara, mocanița e suprasolicitată.

Plajele Corbu și Vadu

Și pentru că România are de toate, și munte și mare, iar vara care acuși dă buzna, cere și o bălăceală, vizitează cele două plaje aflate la aproximativ 15 km distanță de Năvodari.

Adâncite în sălbăticie, plajele Corbu și Vadu sunt mai puțin aglomerate și mai puțin amenajate.

Locuri de vizitat in Romania

Așa că dacă ești în căutarea unui plaje mai retrase, în care decibelii să nu-ți supere urechile, iar vânzătorii ambulanți să lipsească cu desăvârșire, atunci trece plajele Corbu și Vadu pe lista locurilor de vizitat în România vara asta.

Locuri de vizitat in Romania

Uite că am ajuns la finalul listei cu locuri frumoase de vizitat în România. Te aștept și pe tine cu sugestii și impresii despre locurile tale preferate ca să completăm seria începută de mine.

Urmărește Blogul meu de călător pe instagram și facebook dacă vrei să fii la curent cu noutățile sau dacă vrei să vezi lumea în imagini. Te aștept cu idei de vacanță și multe fotografii!

CITEȘTE ȘI:

Lacul Colibița-impresii de pe mal

Tinovul Mare, un loc mai puțin cunoscut din Bucovina

Plimbare cu mocănița pe Valea Vaserului

Traseu la Cascada Cailor și Lacul Știol

2 Comments Write a comment

2 Comments

  • Bianca 1 octombrie 2020

    Imi place content-ul, sa postati mai des!

    • Andreea 1 octombrie 2020

      Aww, ce ma bucur! Multumesc pentru apreciere!

Leave a Reply