Cum am vizitat Budapesta cu buget redus

Călătoritul cu buget redus nu mai e de mult un mit! E cât se poate de real și tot mai des practicat. Însă e știut și faptul că atunci când vrei să călătorești cu bani puțini trebuie să faci câteva compromisuri. Să ai o anumită flexibilitate în alegerea datelor de plecare, să accepți un orar de zbor mai incomod, să renunți la cazarea în unități hoteliere cu multe stele și să fii selectiv cu obiectivele pe care vrei să le vizitezi.

Pentru unii sună deranjant, însă nu e chiar așa rău cum pare.

Am petrecut luna aceasta un weekend la Budapesta cu buget redus și nu pot spune că mi-a lispsit ceva în mod deosebit.

Ba din contră, am fost mai relaxată și n-am mai alergat ca să bifez cât mai multe obiective, ci am lăsat orașul să mă poarte pe unde a vrut el.

Am descoperit Budapesta ca o capitală vibrantă și fermecătoare, cu clădiri istorice, bulevarde generoase, cafenele nonconformiste și parcuri prin care e o plăcere să dai ture cu bicicleta sau să te relaxezi pur și simplu stând pe o băncuță.

WEekend la Budapesta cu buget redus
WEekend la Budapesta cu buget redus

Zbor ieftin spre Budapesta cu Wizz Air

Deși nu sunt adepta ideii de a cumpăra ceva doar pentru că e ieftin, m-am trezit într-o zi rezervând, așa pe nepusă masă, două bilete spre Budapesta cu Wizz.

Cum s-a întâmplat? Simplu. Răsfoiam momondo și mi-a atras atenția prețul, zic eu bun. 48 de euro dus-întors. Perioada mi s-a potrivit ca o mănușă, iar faptul că zborul de întoarcere a fost matinal nu m-a deranjat prea tare, așa că le-am cumpărat.

Acum mă gândesc că până la urmă n-am ales eu Budapesta, ci m-a ales ea pe mine. 🙂

Cazare ieftină în Budapesta

Pentru că am cumpărat biletele de avion cu o lună înainte, oferta de cazare a fost destul de limitată.

Am avut de ales între un apartament tare drăguț, dar destul de departe de centru și un hostel central, situat în cartierul evreiesc. Ambele locații au avut același preț – 100 de euro/3 nopți/2persoane.

Am ales hostelul pentru că avea camere de 2 persoane cu baie privată. Am experimentat astfel pentru prima dată cum e să te cazezi într-o astfel de unitate.

Condițiile au fost decente, iar curățenia impecabilă. Singurul inconvenient a fost acela că pereții prea subțiri ne-au făcut martori conversațiilor vecinilor noștri.

Hostelul se numește Center Hostel and Guest House și îl recomand pentru raportul preț/calitate. Personalul este foarte amabil, iar amplasarea centrală, la nici 3 minute de celebra New York Cafe.

Ce mănânci dacă mergi într-un weekend la Budapesta cu buget redus?

La capitolul mâncare, am încercat câteva restaurante, dar n-am ignorat nici street food-ul. Mi-a rămas la suflet First Strudel House of Pest unde am mâncat cele mai bune ștrudele cu mere și cu pui. Îl recomand cu plăcere.

Weekend la Budapesta
weekend la Budapesta

Dacă mergi într-un weekend la Budapesta cu buget redus, ia în considerare varianta de restaurante all you can eat. Aici te poți înfrupta pe săturate din mai multe mâncăruri tradiționale și nu numai, contra unei sume decente încadrată între 3000 și 5000 HUF, adică 10-17 euro. Unul dintre aceste restaurante este Trofea Grill Restaurant. Nu rata celebrul gulaș, langoșul, clătitele, doboșul, ștrudelele sau găluștele cu prune.

weekend la Budapesta

Iar ca să-ți faci o impresie despre costuri, trebuie să știi că în zonele turistice vei plăti pentru o cafea 2 euro (600 HUF).

O sticlă de apă plată costă 1 euro (300 HUF) iar pentru o cină de 2 persoane în centrul orașului vei scoate din buzunar între 7000-9000 HUF, adică aproximativ 35 de euro.

weekend la Budapesta cu buget redus

Concluzia… se poate și merită! Budapesta e aproape, iar varianta călătoritului cu buget redus e de luat în considerare pentru un city break în care vrei să te relaxezi fără să faci gaură în buzunar.

CITEȘTE ȘI:

Budapsta-Szentendre, excursie de o jumătate de zi
Locuri pe care le poți vedea gratis în Budapesta

6 Comments Write a comment

6 Comments

  • Deva Dan-Cristian 29 octombrie 2017

    Hostel-ul din câte îmi dau seama este o afacere mai mult estică. În Ucraina unde călătoresc mai mult, sunt foarte bine dotate. Republica Moldova stă iarăși bine spre foarte bine, alături de Belarus.
    Toate țările enumerate de mine sunt cu mult peste România, la capitolul hostel-uluri. La noi oamenii habr nu au cum să facă o afacere profitabilă pt ambele părți.
    Interesantă ideea cu Budapesta. De la Târgu-Mureș cred că o să călătoresc altcumva până acolo…cu trenul…
    Baftă!

    • Andreea 29 octombrie 2017

      Nu te contrazic pentru ca nu m-am cazat niciodata pana acum intr-un hostel din Romania si nici din tarile de care spui tu. De fapt la Budapesta a fost prima data cand am incercat o astfel de unitate de cazare si nu mi-a displacut. Drum bun daca te hotarasti pentru Budapesta! Bafta si tie!

      • Deva Dan-Cristian 30 octombrie 2017

        Îți recomand Ucraina. O să îți placă.
        Orașul Lviv (Liov) e foarte frumos.
        Sănătate

        • Andreea 30 octombrie 2017

          Ok. Mersi mult pentru recomandare! Sanatate tuturor! 🙂

  • Marius 22 decembrie 2017

    Nu am stat niciodata in hostel, aveam impresia ca sunt mult mai multe locuri in camera, voi fi mai atent de acum inainte si la acest tip de cazare.

    • Andreea 23 decembrie 2017

      De obicei hostelurile au camere cu mai multe paturi si bai comune. Din acest motiv le-am ocolit si eu pana acum. Unele insa au si camere duble cu baie proprie. La Budapesta am stat si eu pentru prima data intr-un hostel si mi s-a parut decent. Raportul pret/calitate a fost ok.

Leave a Reply