Budapesta – obiective turistice pe care le poți vizita gratis
Ți-am pregătit în postarea de azi o listă cu câteva obiective pe care le poți vizita gratis în Budapesta. Vei putea astfel să economisești pentru alte locuri interesante pe care ți-ai propus să le vezi, dar pentru care trebuie să plătești. Iată despre ce e vorba:
Pantofii de pe faleza Dunării
Faleza Dunării din Pesta este un punct din care poți începe să descoperi orașul. În timp ce o vei străbate, ea îți va dezvălui puțin câte puțin din locurile pe care cu siguranță mai târziu vei vrea să le vezi mai îndeaproape – Castelul din Buda, Podul cu Lanțuri sau Clădirea Parlamentului. La câteva sute de metri de acesta din urmă, un monument neobișnuit îți va atrage atenția și te va face să te oprești pentru câteva momente.
Pantofii de pe faleza Dunării reprezintă un monument dedicat ”victimelor împușcate de săgețile milițienilor în 1944-1945”. Așa scrie pe placa comemorativă și aceasta e povestea lor, a pantofilor descălțați în grabă și lăsați în urmă de femeile, copiii și bărbații a căror trupuri sfârtecate cădeau peste faleza Dunării în timpul masacrului evreilor.
Lângă pantofii de pe faleza Dunării vei găsi flori, lumânări și oameni care se reculeg în tăcere.
Cele mai frumoase priveliști sunt gratis în Budapesta
Dacă urci pe dealurile din Buda și privești către Pesta te vei convinge că Budapesta își merită locul câștigat printre capitalele cu cele mai frumoase view-uri. Indiferent că privești de la Bastionul Pescarilor, Buda Var sau Citadelă, vei vedea că Budapesta arată grozav. Peste toate prezidă clădirea Parlamentului cu arhitectura lui gotică, iar podurile peste Dunăre dau orașului un aer romantic ce pe mine mă duce cu gândul la Praga.
Insula Margareta
Vei găsi aici un colț de natură pe care îl poți explora cu bicicleta sau pe jos și o fântână dansatoare pe ritmuri de muzică clasică sau ușoară, care-ți va crea impresia ca asiști la un concert în aer liber.
Vaci Utca
Vaci Utca e una dintre străzile pietonale renumite ale Budapestei, care pe mine m-a făcut să simt Crăciunul în luna octombrie. 🙂 Terasele luminate cu mici globuri aurii sau cu beculețe colorate, lumea care intra și ieșea grăbită din magazine și frigul de afară m-au pus pe gânduri și m-am trezit întrebându-mă dacă nu cumva am uitat în ce lună sunt.
Andrassy Ut
Bulevardul Andrassy e de remarcat pentru rafinament, pentru clădirile istorice cu povești pe măsură, pentru magazinele luxoase și terasele selecte. De-a lungul lui trece linia de metrou nr. 1 cu care e o plăcere să te plimbi datorită decorului deosebit al stațiilor. Și apropo, sistemul de metrou din Budapesta este al doilea ca vechime în lume, după cel din Londra.
Piața Eroilor
Aceasta se află la capătul bulevardului Andrassy și face parte din lista de obiective pe care le poți vizita gratis în Budapesta. O mulțime de autocare opresc zilnic aici și aduc turiști din toate colțurile lumii dornici să audă povestea statuilor semețe, printre care se numără și cea a lui Matei Corvin.
Știi vorba aceea care spune că în viață cele mai bune și frumoase lucruri sunt fără bani? Eu m-am gândit să fac o analogie cu călătoriile și mi-am oprit atenția asupra câtorva obiective pe care le poți vizita gratis în Budapesta. N-ai nimic de pierdut, ba din contră, numai de câștigat. Iar dacă sunt sau nu cele mai frumoase, tu vei decide.
Și ca să fii în continuare la curent cu ultimele postări, poți urmări blogulmeudecălător și pe facebook sau instagram. Te așteaptă o grămadă de poze, info și recomandări utile pentru călătoriile tale.
CITEȘTE ȘI:
Weekend la Budapesta cu buget redus
Budapesta-Szentendre, excursie de o jumătate de zi
6 Comments
Deva Dan-Cristian 28 noiembrie 2017
Sistemul de metrou din Budapesta este al doilea ca vechime din Europa, după Londra, iar stația de metrou Arsenalskaia din Kiev, este situată la cea mai mare adâncime din Europa, mai bine de 200 m sub pământ, după cea din…Phenian, Corea de Nord, numai că acolo nu a mers nimeni să verifice 🙂
Două repere bune pentru estul Europei.
Andreea 30 noiembrie 2017
Ce tare! Chiar nu stiam ca Ucraina detine un record la capitolul sisteme de transport. Intotdeauna m-am gandit la ea ca la o tara subdezvoltata. Greseala mea! 🙂 Mersi de info.
Costello 21 februarie 2018
Ufff…ai scăpat niște minunății care ,culmea,sunt grupate și foarte aproape de Piața Unirii și câteva mai puțin cunoscute. O copie a castelului Corvinilor de la Hunedoara,o copie a Turnului cu ceas din Sighisoara,cea mai fotografiata statuie din lume – Anonymus -,ministerul agriculturii, copia unei bisericute superbe din Serbia (sau Slovacia!!??!)…iar celelalte apropiate ar fi TimeWHEEL,Memorialul revolutiei din 1956 si un superb parc …
Tot aici,lângă Piața EROILOR o sa vezi alte bijuterii arhitecturale : Muzeul de Arte frumoase si Hala de artă …
P.S. Ți-a scăpat Opera maghiară de pe Andrassy blvd !!??!??!??
Andreea 21 februarie 2018
Buna! Opera și copia Castelului Huniarzilor le-am vazut, numai ca nu le pot recomanda ca obiective gratuite pentru ca turul Operei costa, la fel si galeriile de arta si Casa Terorii (daca la ea te referi cand spui Memorialul revolutiei), iar Castelul Vajdahunyad se viziteaza gratis numai la exterior (interiorul costa). Uite, acum imi pare rau ca n-am mai vazut Timewheel. Era frig rau afara…poate data viitoare.
Costello 21 februarie 2018
Tot ce ți-am scris a fost MOKA la exterior iar opera a fost MOKA si la interior…”Memorialul revolutiei din 1956″ e chiar langa Timewheel…moka și el…
Andreea 21 februarie 2018
Ok. Mersi!