Top 7 obiective turistice din Viena plus prețuri
Îți povestesc azi despre câteva dintre cele mai vizitate obiective turistice din Viena, însă înainte de a face asta, vreau să-ți mai spun ceva.
Viena a fost primul oraș pe care l-am vizitat în afara țării, așa că e lipit tare de sufletul meu. Deși a trecut mult timp de atunci, încă îmi mai amintesc amalgamul de senzații pe care l-am trăit – entuziasm, fericire, teamă, curiozitate… A fost copleșitor, dar frumos, de neuitat!
Între timp m-am întors de mai multe ori în capitala Austriei și am continuat să o descopăr de fiecare dată cu același entuziasm, așa că astăzi te provoc și pe tine să guști un strop din frumusețea ei.
Îți propun o listă cu obiective turistice din Viena pe care și eu la rândul meu le-am vizitat. Unele m-au impresionat mai mult, altele mai puțin. Cert este faptul că în ansamblu, toate m-au ajutat să înțeleg mai bine istoria, arta și cultura austriacă.
Palatul Schonbrunn
Dacă esti pasionat de istorie sau te roade curiozitatea și vrei să vezi ce înseamnă să ”trăiești regește”, mergi la Palatul Schonbrunn. Vei vizita încăperi regale ce încă mai păstrează amprenta personalităților care le-au locuit: prințesa Sisi, Maria Teresa, Franz Joseph și micul Mozart care, nu a locuit dar a concertat pentru prima dată aici.
În funcție de tipul de bilet pe care îl alegi, vizita la Palatul Schonbrunn te poate costa între 16 și 20 euro. Găsești aici prețurile exacte și variantele de vizitare.
După ce ai terminat cu vizitarea camerelor regale, urcă până la Glorieta, superba poartă de pe dealul din spatele palatului. Înăuntrul ei găseşti o cofetărie unde poți gusta câteva sortimente de prăjituri ce-ți vor lăsa gura apă.
Tot la Glorieta poți urca contra cost pe terasă, ca să privești de la înălțime împrejurimile. Prețul de urcare -4,50 euro.
Catedrala și Piața Sf. Ștefan
Despre Catedrala și Piața Sf. Ștefan s-ar putea spune că marchează km 0 al Vienei. Catedrala reprezintă simbolul orașului și găzduiește numeroase evenimente muzicale.
Așa că dacă vrei să asiști la un concert în orașul muzicii, Cadrala Sf. Ștefan e un loc unde poți face lucrul acesta.
Interiorul catedralei poate fi vizitat gratuit, iar pentru urcarea în Dom vei plăti o taxă de 6 euro.
Hundertwasserhaus
Aceasta este cea mai nonconformistă clădire din oraș, ce reușește să spargă prin formă și colorit, austeritatea arhitecturii austriece.
Hundertwasserhaus e ca un puzzle colorat cu piese asimetrice, cu podele în valuri, balcoane bombate și copaci care ies din interior. Deși pare puțin ciudat, crede-mă, nu e. Totul se îmbină armonios și crează o adevărată operă de artă.
Construcția poate fi vizitată gratuit doar la exterior. Interiorul este locuit.
Și să-ți mai spun ceva…în București există o clădire de birouri care imită Hundertwasserhaus. Dacă ești curios, o găsești în Aviației, pe strada Siriului.
Palatul Hofburg
Palatul Hofburg e vestit pentru apartamentele imperiale, muzeul Sisi și Școala spaniolă de călărie.
Muzeul Sisi spune povestea vieții reginei Elisabeta. Afli aici despre personalitatea nonconformistă a reginei, despre pasiunea ei pentru călătorii, dar și despre motivele tristeții care i-a marcat aproape întreaga viață.
Găsești expuse în cadrul muzeului o parte din rochiile reginei, obiecte personale și chiar pila cu care a fost înjunghiată în inimă la Geneva.
Dacă vrei să afli mai multe despre lumea lui Sisi, va trebui să scoți din buzunar 14 euro. Detalii despre prețuri mai găsești aici.
La Școala Spaniolă de călărie poți asista la mai multe tipuri de reprezentații cu renumiții cai lipițani, cunoscuți în toată lumea pentru frumusețea și grația din mișcări.
Îi poți urmări în timpul repetițiilor de dimineață sau în spectacolele de seară. Repetițiile de dimineață au loc la ora 10, iar bilete poți cumpăra de aici.
Turnul Dunării
Turnul Dunării e printre preferatele mele când vine vorba de obiective turistice din Viena menite să relaxeze. Îți voi spune și ție două dintre motivele pentru care merită să bați drumul până la el. Zic asta pentru că Turnul Dunării e poziționat mai departe de centru, într-o zonă rezidențială, însă ajungi ușor cu metroul.
Primul dintre motive ar fi priveliștea care este absolut superbă, iar al doilea- restaurantul inedit cu platformă rotitoare. Îți las aici câteva imagini și un link unde găsești detalii.
Palatul Belvedere și Sărutul lui Klimt
Încă un palat? Da, dar de data asta, diferit. Să-ți spun mai multe…
Dacă tot ai poposit în Viena, o doză de artă e obligatorie. Ai multe opțiuni pentru că Viena găzduiește nenumărate muzee și galerii de artă. Însă Palatul Belvedere este locul în care poți vedea cea mai cunoscută pictură la nivel mondial a lui Klimt–Sărutul.
Cu siguranță ai mai văzut varianta comercială a picturii imprimată pe căni, genți sau huse de telefoane, însă dacă vrei să o vezi în contextul potrivit și în mărime naturală, vizitează palatul Belvedere.
Palatul Belvedere este împărțit în 2 secțiuni: Palatul de Sus (superior) și Palatul de Jos (inferior).
Colecția lui Klimt se află în Belvedere superior, iar o vizită costă 16 euro. Mai multe detalii găsești aici.
Distracție la Prater
Dacă vrei să experimentezi senzații tari, atunci mai am pentru tine un loc pe care trebuie să-l vizitezi.
Praterul e printre cele mai îndrăgite obiective turistice din Viena. Nu numai copii îl iubesc, ci și adulții. Adulții aceia care n-au rău de înălțime și cărora nu le e frică să urce într-un roller coaster.
Hmmm…nu ești sigur că ți-ar plăcea? Păi cum altfel să afli, dacă nu încercând?
Eu am făcut-o și a fost pentru prima și ultima oară. Nu mă mai urc niciodată într-un roller-coaster, fie el mic sau mare, periculos sau nu…. Eh, zic eu asta acum, dar cine știe…
Obiective turistice din Viena -ponturi utile
Ca să ai parte de reduceri, achiziționează vestitul Viena Card. Mai faci astfel economii și ai transportul în comun gratuit.
Respectă regulile de vizitare și nu fotografia acolo unde nu ai voie. S-ar putea să fii poftit politicos afară dacă nu ții cont de indicațiile specifice fiecărui obiectiv în parte.
Ia-ți carnetul de student la tine pentru că pe baza lui poți primi reduceri la mai multe obiective turistice din Viena.
Cam atât în postarea de azi. Mai sunt și alte locuri despre care ți-aș putea povesti, însă mă limitez doar la cele mai vizitate obiective turistice din Viena.
Și oricum îți recomnd să nu-ți programezi vacanța chiar întru totul. Mai lasă puțin loc și elementului surpriză. Descoperirile spontane sunt cele mai frumoase așa că oferă-i Vienei șansa de a te surprinde. Cu siguranță nu te va dezamăgi!
CITEȘTE ȘI:
Oiective pe care le poți vizita gratis în Budapesta
Info și recomandări utile pentru o vacanță la Roma
Obiectve turistice din Amsterdam-ce vizitezi în 2 zile
7 Comments
Poteci de dor 23 februarie 2018
Mulţumim pentru recomandări! Dacă voi mai ajunge la Viena, voi reveni aici, să bifez cât mai mult. Am fost o singură dată dar pe fugă şi nu am văzut prea multe.
Andreea 25 februarie 2018
Cu drag!
Marcela 14 martie 2018
Mda, dupa ce am citit articolul tau, clar trebuie sa revin in Viena! Am fost de 2 ori si tot n-am vizitat toate aceste locuri… Multumim pentru recomandari! 🙂
Andreea 14 martie 2018
Cu drag, Marcela! Si eu imi doresc sa ajung din nou in Viena! E un oras fascinant!
idjourneys 21 mai 2018
Viena este orașul meu de suflet! Am încercat să scriu despre acest oraș minunat și de fiecare dată mi s-a părut că nu am reușit să exprim ceea ce simt. Pozele sunt reușite. Felicitări!
Andreea 21 mai 2018
Multumesc, Dana! Si in sufletul meu, Viena are un loc special!
Costello 21 decembrie 2018
Ai uitat de ALBERTINA …