Budapesta – Szentendre, excursie de o jumătate de zi

Te afli în Budapesta de 2 zile și deși mai ai multe de văzut, parcă îți dorești să schimbi pentru câteva ore peisajul. Vrei să ieși din oraș, dar încotro? Te gândești la ceva care să nu fie prea departe și nici prea costisitor. Search-uiești google-ul și în timp ce cântărești opțiunile, îți arunci ochii peste câteva poze, iar după ce vezi căsuțele colorate din centrul satului, decretezi. Facem o excursie în Szentendre!

Cum ajungi din Budapesta în Szentendre?

E mai simplu decât crezi. Iei metroul până la stația Batthyany, iar de acolo trenul HEV (H5) până la ultima oprire – gara din Szentendre. Călătoria durează 40 de minute, iar prețul unui bilet dus-întors este 1120 HUF (aproximativ 4 euro). După ce cobori, urmărești săgețile desenate pe asfalt și în 10-15 minute ajungi în piața centrală.

casute colorate

Pe timpul verii poți merge în Szentendre și cu vaporul. Noi am vizitat Budapesta în luna octombrie, când din păcate, cursele pe Dunăre nu mai erau operaționale.

Excursie în Szentendre – cât stai și ce faci ?

Dacă te hotărăști să faci o excursie în Szentendre, vei descoperi ca acesta este un sat micuț și pitoresc, cu doar câteva străzi pietruite, îmbibate cu miros de langoș și o piață centrală (Fo Ter) cu case colorate.

Ia străduțele la picior, apoi urcă până la biserica Sf. Ioan, poziționată în cel mai înalt loc. De acolo vei privi peste Dunăre și țiglele roșiatice ale caselor din vale.

platou biserica sf ioan-excursie  szentendreturla de biserica- excursie la szentendreDacă iubești muzeele, vizitează Muzeul Marțipanului, Muzeul Ferenczy sau Muzeul Decorațiunilor de Crăciun, care este deschis tot timpul anului.

E aproape imposibil să nu treci și prin Bogdanyi utca, strada înțesată de magazine, de unde poți cumpăra produse tradiționale, de la celebrii ardei iuți din care se face paprika, până la haine, genți, băuturi, jucării sau obiecte artizanale.

Dacă te hotărăști să vii la Szentendre în weekend, te vei bucura de o atmosferă de sărbătoare sătească și de un târg cu produse hand made.

targ in szentendre -excursie de o jumatate de zi

După ce ai colindat satul, oprește-te la una din terasele de pe malul Dunării și servește o cafea și niște bunătăți tradiționale.

Nu pleca fără să savurezi o plăcintă cu cireșe sau caise de la patiseriile din sat. Sunt așa de bune, încât cu siguranță nu le vei uita prea curând gustul.

excursie în szentendre -centrul satului

Ce zici, te-ai hotărât? Faci și tu o excursie în Szentendre?

CITEȘTE ȘI:

Weekend la Budapesta cu buget redus
Locuri pe care le poți vedea gratis în Budapesta

2 gânduri despre „Budapesta – Szentendre, excursie de o jumătate de zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *